in

Biroul electoral primește telefoane nervoase din diaspora: «Ne-am confruntat cu un adevărat asalt verbal la toate telefoanele, limbajul fiind incalificabil»

Preşedintele Biroului Electoral pentru Secţiile de Vot din Străinătate (BESVS), Florentina Vasilăţeanu, a anunţat că a cerut BEC central prelungirea programului de votare și s-a plâns de agresiuni verbale din partea celor care sună nervoși că nu pot vota.

„În condiţiile în care noi am asigurat un număr record de secţii de votare în străinătate, respectiv 441 de secţii de votare, ceea ce reprezintă cu 251 mai multe secţii de votare decât cele din alegerile anterioare europarlamentare din anul 2014, totuşi s-au semnalat unele aglomeraţii la secţiile de votare din Europa, îndeosebi la secţiile de votare din Italia, Spania, în Marea Britanie şi din Germania.”, a afirmat Florentina Vasilăţeanu, într-o conferinţă de presă.

Parlamentar de diaspora: «Acum se vede. Votul electronic e mai necesar ca niciodată.»

Ea a anunțat că au fost transmise către BEC sesizările venite din Italia în legătură cu prelungirea programului peste ora 21.00 pentru ca un număr cât mai mare de români să poată vota. „Facem apel la cetăţenii români care stau la cozi la secţiile de votare din străinătate să manifeste un comportament civilizat pe cât posibil, deoarece ne-am confruntat cu un adevărat asalt verbal la toate telefoanele pe care le vedeţi de aici din partea acestora, de multe ori limbajul fiind incalificabil şi facem apel deci la a adopta o atitudine civilizată pentru că noi luăm toate măsurile posibile să asigurăm buna desfăşurare a procesului de vot la toate secţiile de votare”, a explicat preşedintele BESVS.

Biroul Electoral Central A RESPINS cererea de prelungire a programului de votare în străinătate. La multe secții se strigă „Hoții, hoții!” VIDEO

Până la ora 16.00, în străinătate votaseră 180.000 de oameni, cea mai mare prezenţă la un astfel de scrutin înregistrată vreodată, mai mare decât prezenta înregistrată la turul doi la prezidenţiale. Cei mai mulți alegători au fost la Chişinău, Roma, Hamburg, Bruxelles şi Lille.

Atât Alianţa USR-PLUS, cât şi PMP au cerut prelungirea programului de vot în străinătate.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cozi uriașe la secțiile de vot din Diaspora. MAE studiază posibilitatea prelungirii programului de vot

Parlamentar de diaspora: «Acum se vede. Votul electronic e mai necesar ca niciodată.»