in

Legendă a artelor marțiale, italianul Giacomo Spartaco Bertoletti, consideră țara noastră ca a doua casă: ”Trăiască România!”

O legendă a artelor marțiale, italianul Giacomo Spartaco Bertoletti a fost invitat de onoare la Black Sea Dojo, în Mamaia, de către fostul consul onorific al României la Ancona, George Teseleanu, în stațiunea unde a poposit pentru prima oară în urmă peste cinci decenii. În incredibila sa poveste de viață, România ocupă un loc aparte. „Este a doua mea casă”, mărturisește cu afecțiune și mândrie marele maestru. 

 Ajuns la venerabila vârstă de 80 de ani, italianul este una dintre legendele artelor marțiale de pe întreg mapamondul. Are centura neagră 9 dani ju-jitsu, dar a practicat de-a lungul vieții și numeroase alte arte marțiale și diferite sporturi.

Zilele acestea, s-a întors la Mamaia, locul de unde a plecat în descoperirea României. La invitația CS Pantheon Constanța, a susținut o lecție de oră în noul dojo deschis la câteva zeci de metri de malul mării, Black Sea Dojo. 

O lecție alături de cei mai mici dintre sportivi, sub privirile președintelui Federației Române de Arte Marțiale, Saiko Florentin Marinescu – 10 dani ju-jitsu, și a președintelui CS Pantheon Constanța, George Teșeleanu. În ciuda celor 80 de ani, a arătat dezinvoltură și energie, a glumit cu copiii și le-a vorbit despre artele marțiale cu zâmbetul pe buze.

”Sunt hoteluri elegante, camere frumoase, restaurante cochete, o plajă imensă cu nisip fin, marea peste tot, însă doar aici ai posibilitatea de a te antrena, de a face sport la acest nivel înalt. I-am spus acest lucru lui George Teșeleanu și l-am felicitat. Este important că a apărut un Dojo nou, mai ales în această perioadă, când, de exemplu, multe s-au închis în Italia din cauza pandemiei”.

„Trăiască România!”

Peste câteva zile, va pleca din nou spre Italia, dar promite că va reveni de fiecare dată cu plăcere. Bucuros că a avut ocazia de a revedea locurile vizitate în tinerețe, Giacomo Spartaco Bertoletti zâmbește călduros și încheie cu două cuvinte în limba noastră: „Trăiască România!”

La finalul vizitei la Black Sea Dojo, Giacomo Spartaco Bertoletti a făcut un gest de enormă apreciere, înmânându-i președintelui CS Pantheon, George Teșeleanu, o diplomă „Suma Cum Laude” din partea Federației Mondiale de Ju-Jitsu și Kobudo.

„Nu mă așteptam, a fost o surpriză plăcută, mai ales că nu a acordat prea multe astfel de diplome de-a lungului parcursului său în artele marțiale. Este o diplomă pentru implicarea mea în promovarea artelor marțiale în adevăratul spirit, cel al budo”, spune George Teșeleanu, cel care i-a lansat lui Giacomo Spartaco Bertoletti invitația de a veni la Black Sea Dojo: „Este o vizită făcută noului dojo, o recunoaștere a înființării unei noi școli în România, un centru unde se predau educația și filosofia care stau în spatele artelor marțiale”, spune George Teșeleanu.

întreaga poveste pe gds.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
vacanta pandemie

Vacanţă în vremea pandemiei: «Am fost lăsați în fața spitalului pe motiv că infectăm»

Italia, circa 1.000 de oameni în căutarea unui copil de doi ani, dispărut de acasă, descoperit întâmplător de un jurnalist de la RAI