in

Vacanţă în vremea pandemiei: «Am fost lăsați în fața spitalului pe motiv că infectăm»

Turism în pandemie sau cum poţi să trăieşti un coşmar într-o ţară străină şi nimeni să nu te bage în seamă. Este cazul unei familii de români care a ales să plece în vacanţă, în Grecia, fără să fie vaccinată. Românii, testaţi pozitiv la plecarea din vacanţă, nu au fost primiți în spital, nu au primit niciun fel de atenţie sau îngrijire. Mai mult, tratamentele şi testările au fost plătite din propriul buzunar. Românii au stat deja zece zile în carantină şi nu ştiu când vor putea pleca spre casă.

Întreaga relatare a fost făcută publică pe pagina Forum Grecia, pagina destinată turiştilor români în ţara elenă, scrie ziare.com.

„După un concediu de 7 zile petrecut în Grecia, aş vrea să vă împărtăşesc experienţa mea nu tocmai plăcută în Skiatos.

Aşadar, fiind nevaccinaţi (aş aprecia dacă v-aţi abţine de la comentarii răutăcioase pe tema aceasta) am făcut pe 5.06.2021 în România testele PCR, care au avut rezultat negativ.
La intrare în Grecia, în 07.06.2021, am fost testaţi cu teste rapide – rezultatele negative din nou.

La plecare, pentru a nu sta în carantină în România, am făcut test PCR în dată de 13.06.2021, al cărui rezultat a fost POZITIV.

ŞOC! Am fost sunaţi să ne facem bagajul şi să ne prezentăm de urgenţă în faţa clinicii de stat, lângă clinica privată unde am făcut testul.

Ajunsă acolo cu soţul meu, a ieşit o doamnă doctor care nu ne-a permis accesul în incinta clinicii şi i-a făcut soţului meu un test rapid afară, pe pervazul unui geam. Rezultat pozitiv.

Deja aveam frisoane şi emoţii. Afară era frig, bătea vântul şi începuse să plouă. AM FOST LĂSAŢI ÎN FATA CLINICII PE MOTIV CĂ INFECTĂM SPITALUL. NIMENI NU NE-A CONSULTAT, NIMENI NU NE-A LUAT O TENSIUNE, NIMENI NU NE-A ÎNTREBAT, POZITIVI FIIND, DACĂ SUFERIM ŞI DE ALTE BOLI.

A ieşit într-un târziu o doctoră, probabil, care la insistenţa mea ne-a dat o hârtie pe care a scria rezultatul pozitiv pentru soţul meu şi o bucată de hârtie cu numele unui hotel şi un număr de telefon să ajungem acolo.

Dacă i-am spus că nu avem cu ce să ajungem şi că ar trebui să ne trimită cu ambulanţa, a spus că nu este posibil pentru că ar trebui să dezinfecteze ambulanţa şi costă. În fine, a chemat un şofer de acasă şi ne-a dus la hotelul pentru Covid cu un autoturism.

Au spus că vom sta aici pentru 14 zile.

REAMINTESC FAPTUL CĂ NICIUN CADRU MEDICAL NU NE-A VIZITAT ATÂTA TIMP CÂT AM STAT AICI.

DE ASEMENEA, NU NE-A FOST ADMINISTRAT NICIUN MEDICAMENT. TOT TRATAMENTUL PE CARE L-AM LUAT ÎN ACESTE 10 ZILE A FOST CUMPĂRAT DE NOI SAU TRIMIS DIN ROMÂNIA DE FAMILIE.

ÎN ZIUA A 10-a AU VENIT SĂ NE TESTEZE PCR PE BANII NOŞTRI, SĂ VADĂ DACĂ NE DAU DRUMUL MAI DEVREME. NU SĂ NE CONSULTE, NU SĂ NE ÎNTREBE CUM SUNTEM.

Singura persoană care ne aducea mâncare şi apă, era dna. de la recepţia hotelului.
Aşa că, după 10 zile de izolare, aşteptăm rezultatele testelor pentru a vedea ce vom face de mâine….

Toate informaţiile sunt contradictorii, dimineaţa ni s-a spus că ne putem pleca decât după 14 zile din izolare, acum, au venit să ne facă teste plătite de noi şi ne spun că putem pleca mâine indiferent de rezultat (negativ său pozitiv).

NU REUŞESC SĂ ÎNŢELEG! CE SE ÎNTÂMPLĂ?”, a relatat unul din membrii familiei experienţă în Grecia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]

Bani pentru proiectele diasporei, DRP a publicat lista cu cei care vor primi finanțare, din Italia sunt 13 proiecte

Legendă a artelor marțiale, italianul Giacomo Spartaco Bertoletti, consideră țara noastră ca a doua casă: ”Trăiască România!”