in

Înghesuială la moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Preoții și credincioșii au renunțat la măștile de protecție în cel mai mare focar din România

Mii de oameni au ieșit pe străzile din Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din țară, pentru a lua parte la Hramul Sfântului Ioan cel Nou. Credincioşi sosiţi din toate colţurile ţării aşteaptă cu orele să se închine la moaştele sfântului protector al Sucevei. Din păcate, oamenii au sfidat regulile de prevenție și au dat jos măștile de protecție, iar de distanțarea socială nici nu s-a pus problema. Anul acesta, a fost îmbulzeală mare şi la pachetele cu sarmale.

Încă de la primele ore ale dimineții de marți, Sfintele Moaște ale Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava au fost scoase din Biserica Sf. Gheorghe, unde stau peste an, și au fost depuse în baldachinul din curtea mănăstirii. Miercuri, mii de pelerini au venit în fața lăcașului de cult în pelerinaj. Asta, deși reprezentanții bisericii au transmis reguli stricte. Slujba a fost ținută în curtea bisericii, însă oamenii nu au respectat distanțarea socială de 1,5 metri. Deși reprezentanții Bisericii au spus că masca de protecție este obligatorie în curtea lăcașului de cult, preoții au fost cei care au renunțat primii la ea.
În imaginile publicate de presa locală se vede cum angajații bisericii, dar și mai mulți credincioși stau înghesuiți. Mască de protecție poartă un număr foarte mic de oameni, scrie Libertatea.

https://www.facebook.com/142093952600999/videos/279992366685562/

Îmbulzeala pentru sarmale

În anii trecuţi, primarul Sucevei, Ion Lungu, împărțea sarmale credincioșilor adunați la Mănăstirea „Sfântul Ioan” şi asigura locuri de cazare pentru pelerinii veniți din alte județe. Anul acesta, în contextul pandemiei, edilul a anunțat că nu va mai putea pune la dispoziția pelerinilor căminele de la liceele sucevene. Iniţial, edilul Sucevei anunţase că nu va mai împărţi nici sarmale, însă a revenit asupra acestei decizii.

După slujba religioasă, pelerinii s-au îmbulzit pentru pachetele cu sarmale, fără să mai țină cont de regulile de distanțare socială. Asta în timp ce jandarmii erau plecaţi după racla cu moaştele sfântului. Dacă în anii trecuţi pelerinii puteau urma racla prin oraş, anul acesta s-a luat decizia ca racla să fie purtată de un autovehicul, fără posibilitatea de a fi urmată de pelerini. 

Majoritatea celor care au participat la praznicul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava sunt persoane aflate în grupa de risc, care pot contracta uşor noul coronavirus. Riscul este cu atât mai mare cu cât Suceava este oraşul unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus, fiind primul oraş în care s-a instituit carantina totală. Până în prezent, judeţul Suceava a raportat aproape 4.000 de cazuri de infectare cu coronavirus.

https://www.facebook.com/101775676546760/videos/261976291561598/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italian arestat la Constanța, ar fi bătut și violat ani la rând fetița unei românce, partenera sa

muncitori emigranţi ţările de origine

Efectele pandemiei: milioane de muncitori emigranţi vor fi nevoiţi să se întoarcă în ţările de origine, tot în sărăcie