in

Românii nu cred în Covid până nu mor. Reportaj Reuters în Adunații-Copăceni

Românii nu cred în Covid până nu mor. Este concluzia jurnaliștilor de la Reuters, care au mers în ţara noastră şi au realizat un amplu reportaj despre scepticismul românilor față de vaccinul anti COVID.

Un român a murit de Covid la fiecare 6 minute în primele 10 zile din octombrie, scrie Reuters, care subliniază că acest bilanț pare să nu fie îngrijorător pentru românii care refuză în continuare să se vaccineze. Agenția internațională de presă prezintă situația dintr-o localitate din jurul Bucureștiului, care are una dintre cele mai ridicate rate de infectare în valul 4, dar și cele mai mici rate de vaccinare: în Adunații-Copăceni, județul Giurgiu.

Un localnic spune că nu crede în eficiența vaccinului anti COVID, dar acceptă că s-ar vaccine dacă vreun membru al familiei sale s-ar infecta.

Denisa, o tânără de 18 ani, le-a spus celor de la Reuters că se teme de efectele secundare, deși are un verișor care a murit recent din cauza COVID. ”Chiar dacă ne vaccinăm toți, tot în situația asta am fi, pentru că te poți infecta și dacă ești vaccinat”, afirmă ea.

Stabilită la Verona, în Italia, în pelerinaj la Sfânta Parascheva, filmată cum șterge racla cu un mănunchi de măști de protecție

Alți localnici spun că se tem de efectele secundare. Proprietarul unui magazin din comună, care s-a vaccinat, povestește că cei mai mulți dintre clienții săi nu cred în datele prezentate de autorități.

„Oamenii nu cred până nu mor”, a spus localnicul.

De altfel, medicul Valeriu Gheorghiță a explicat din ce categorii sunt cei care s-au vaccinat, totuși, în ultima perioadă: „Probabil că vorbim despre acel segment populațional care, în perioada în care numărul de cazuri a scăzut foarte mult, a amânat decizia de vaccinare. Dar și o altă parte din rândul celor ezitanți, care în momentul de față au o altă percepție față de riscul de îmbolnăvire și teama de boală și complicațiile ei pe termen lung”.

În Adunații Copăceni, doar 1 din 7 persoane e vaccinată, în timp ce rata de infectare este de 15 la 1.000 de locuitori.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
mașini la mâna a doua scumpi

Maşinile la mâna a doua s-ar putea scumpi. Cum au făcut averi colosale samsarii români

preot italia mort covid

Preotul român Ion Ciuraru a murit la doar 54 de ani, în Italia, lupta de săptămâni întregi cu Covid-19