in

România a căzut pe ultimele locuri la vaccinare. Milioane de doze ocupă depozitele, autorităţile vor să le vândă

Întâi fruntaşi, apoi codaşi. Interesul românilor pentru vaccinare scade pe zi ce trece. Lista de aşteptare a dispărut, la fel şi înghesuiala din centre.

Euronews a analizat cauzele căderii României: lipsa infrastructurii și a personalului medical în sate, neîncrederea în autorități, dezinformarea și teama de eventuale efecte secundare. Trist e că dezinformarea vine chiar de la unii reprezentanţi ai bisericii, instituţie în care românii au cea mai mare încredere.

Până acum am vaccinat un sfert din populația eligibilă (4,4 milioane), mai slab stă doar Bulgaria. În total, au fost administrate peste opt milioane de doze. Numărul vaccinaţilor cu prima doză, în 24 de ore, a scăzut puternic. În ultimele săptămâni a ajuns și la 17.000 pe zi.

Livrările de vaccinuri continuă însă, iar depozitele se umplu cu milioane de doze. Cea mai mare cantitate de vaccin e depozitată la Institutul Cantacuzino din Capitală: aproape 3 milioane de doze. Alte 2,3 milioane sunt în celelalte 6 depozite din ţară. Ne apropiem aşadar de capacitatea maximă de stocare a acestora care este de 6,7 milioane de doze. Iar săptămânile viitoare vor ajunge alte tranşe de vaccin în ţară.

Aşa că România pregătește legislația pentru a vinde vaccinurile anti-COVID. Pfizer, Moderna și AstraZeneca au valabilitate jumătate de an, în condiţiile în care, săptămânal, ajuns peste un milion de doze. Doar Johnson Johnson poate fi păstrat pentru o perioadă de maximum 2 ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cazul Mariei, copilul găsit mort într-o piscină din Benevento: judecătorul a decis că NU ESTE CRIMĂ, principalul acuzat a fost achitat

România rămâne în stare de alertă încă o lună, până pe 11 iulie, iată ce restricții vor fi relaxate din 12 iunie