in

Cazul Mariei, copilul găsit mort într-o piscină din Benevento: judecătorul a decis că NU ESTE CRIMĂ, principalul acuzat a fost achitat

Decizie neașteptată a magistraților italieni în cazul Mariei Ungureanu, fetița română de 9 ani care a fost găsită moartă şi dezbrăcată în piscina unei case din San Salvatore Telesino (Benevento), pe 19 iunie 2016. Daniel, tânărul român cercetat pentru crimă și agresiune sexuală, a fost achitat. 

Citește despre acest caz și aici:

Nou raport în cazul Mariei Ungureanu, fetița găsită moartă într-o piscină la Benevento: ”Nu a suferit violență sexuală”

Benevento, cazul fetiței române violată și înecată într-o piscină: deshumată după 3 ani, pentru o nouă autopsie

Vânătoarea asasinului micuței Maria. ”Îl primeam în casă. Îl ajutam. Răsplata? Ne-a violat şi ucis fetiţa”

Pentru Vincenzo Landolfi, judecător de instrucție al Curții din Benevento, copilul nu a fost ucis: judecătorul pentru anchetele preliminare a respins apelul familiei copilului și a dispus respingerea acuzației de crimă și violență sexuală atribuite lui Daniel Ciocan – principal suspectat a morții Mariei – și tatălui copilului, care a fost suspectat doar de violență sexuală împotriva sa. Judecătorul a dispus clasarea procesului împotriva lui Daniel Ciocan. „A fost neglijență față de copil”, consideră magistratul, scrie stiridiaspora.ro

Pentru judecător, „consultanții și experții au fost de acord să excludă posibilitatea unei crime“. În schimb Antonio și Daniela Romano ( apărați de avocatul Angelo Leone), sunt trași la răspundere pentru ucidere din culpă: nu ar fi luat măsurile de siguranță adecvate pentru a împiedica accesul la piscina adâncă de un metru și jumătate.

Moartea Oanei Maria Ungureanu nu se datorează unei acțiuni criminale a lui Ciocan, ci neglijenței față de minoră. Inculpatul, de fapt, s-a deplasat la stațiunea „Borgo San Marino” în compania victimei (și a surorii acesteia, n.r.), nu a exercitat supravegherea corespunzătoare asupra acesteia, neîmpiedicând-o să se scufunde în piscină. Și este destul de plauzibil că minora, din cauza incapacității sale de a înota, s-a înecat”

În ceea ce privește „presupusele violențe sexuale suferite de minoră, constatările experților au scos la iveală date care nu sunt deloc lipsite de ambiguitate: experții, de fapt, au formulat ipoteze diametral opuse. De asemenea, este necesar să se ia în considerare insuficiența constatată a materialului biologic găsit pe hainele confiscate, ceea ce a împiedicat efectuarea unor examinări criminalistice utile. Toate acestea fac posibilă excluderea posibilității ca orice expertiză suplimentară să furnizeze elemente suficiente pentru a iniția o procedură penală”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.3]

Alocație temporară pentru copiii minori: iată cerințele pentru părinții străini

vaccinare romania

România a căzut pe ultimele locuri la vaccinare. Milioane de doze ocupă depozitele, autorităţile vor să le vândă