in

România, aproape de 50.000 de îmbolnăviri. Două judeţe au impus obligativitatea purtării măștii de protecție pe stradă

România se apropie de 50.000 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost 1.182 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, din 22.049 de teste efectuate. Alte 30 de persoane au murit din cauza COVID-19. La Terapie Intensivă sunt internați 377 de pacienți, cei mai mulți de la începutul pandemiei.

Până astăzi, 29 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 48.235 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 26.446 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.870 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.182 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 643 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 2.269 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
În intervalul 28.07.2020 (10:00) – 29.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 30 de decese (15 bărbați și 15 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Botoșani, Brașov, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Timiș, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.926. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 377 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.154.228 de teste. Dintre acestea 22.049 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

Două judeţe au impus obligativitatea purtării măştii şi pe stradă

Dâmbovița devine al doilea județ care impune purtarea obligatorie a măștii în spațiile publice deschise, în urma numărului mare de infectări, a anunțat prefectul Aurelian Popa. Începând de joi, masca va fi obligatorie în zonele aglomerate, cum ar fi piețele sau târgurile, iar comercianții vor trebui să poarte mănuși, a precizat prefectul la Digi24.“Măsura se va aplica la nivelul întregului județ, pe tot parcursul zilei, în toate zonele aglomerate unde se desfășoară activități comerciale. Dâmbovița este județ roșu, cu un număr foarte mare de persoane contaminate”, a declarat Aurelian Popa.
Județul Dâmbovița a ajuns la 1.682 de infectări, dintre care 51 raportate marți. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a decis, marţi, ca purtarea măştii de protecţie în locurile unde se adună grupuri formate din mai mult de două persoane să devină obligatorie şi în spaţii deschise, măsura fiind valabilă în tot judeţul.

“Măsura se va aplica la nivelul întregului județ, pe tot parcursul zilei, în toate zonele aglomerate unde se desfășoară activități comerciale. Dâmbovița este județ roșu, cu un număr foarte mare de persoane contaminate”, a declarat Aurelian Popa.
Județul Dâmbovița a ajuns la 1.682 de infectări, dintre care 51 raportate marți. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a decis, marţi, ca purtarea măştii de protecţie în locurile unde se adună grupuri formate din mai mult de două persoane să devină obligatorie şi în spaţii deschise, măsura fiind valabilă în tot judeţul.

Adria, au bătut o dansatoare româncă, au lăsat-o într-o baltă de sânge, doi români acuzați de tentativă de omor

Mădălina Ghenea, la 31 de ani, apariție de vis pe plajă în Sardinia