in

Dezastru în sondaje pentru liberali. Românii consideră Guvernul Orban mai corupt decât guvernele PSD

orban corupt

Cel mai recent sondaj realizat de CURS arată că românii nu au deloc o părere bună despre Guvernul Orban şi despre modul în care liberalii au gestionat până acum criza declanşată de pandemia de coronavirus.

Românii nu au încredere în capacitatea PNL de a gestiona situația economică. Mai mult, aceștia și-au pierdut încrederea în bunele intenții ale liberalilor. Potrivit cercetării, 68% dintre români consideră că amenzile din starea de urgență au fost abuzive.

Deciziile Curții Constituționale a României au fost apreciate de public. 66% dintre repondenți consideră că decizia CCR de a declara amenzile neconstituționale a fost una corectă. Majoritatea românilor cred că Parlamentul a procedat corect când a prelungit starea de urgență și a instituit starea de alertă.

Însă, aceștia nu văd cu ochi buni măsurile luate în baza acestor stări excepționale și consecințele acestor decizii. Însă, încă o problemă cu care se confruntă PNL este faptul că 55% dintre români consideră că partidul nu are oameni pregătiți să gestioneze criza economică.

Românii cred că Guvernul PNL a profitat de pandemie pentru a face achiziții netransparente (53%) și că Iohannis și PNL întrețin intenționat panica (48%).

O adevărată surpriză este faptul că mai mulţi români cred că Guvernul Orban este mai corupt decât guvernele PSD decât cei care cred contrariul.

Orban: Rugămintea mea către cetățeni e să nu țină cont de deciziile CCR

Premierul Ludovic Orban a criticat decizia CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus. Orban a spus că le recomandă cetățenilor să nu țină cont de decizia CCR, ci să acționeze responsabil. El a subliniat că CCR nu e la prima decizie care zădărnicește măsurile de apărare a sănătății și vieții cetățenilor.

Fabrica di Roma: o româncă încearcă să vândă bijuterii din aur furate de la bătrânul îngrijit, denunțată

Închisoare pentru persoanele infectate care ies din casă! Măsura se aplică în regiunea Veneto