in

Sandra Pralong propune: „Camere de luat vederi în faţa obiectivelor în fiecare sat, ca românii din străinătate să-şi vadă găina care trece prin faţa bisericii”

Cu toalete în curte, dar cu internet de bandă largă şi găini pe post de vedete în Eurovision!

Să se monteze camere web în satele româneşti, pentru ca românii din diaspora să-şi vadă găinile de acasă! Inedita propunere aparţine consilierului preşedintelui României pentru românii din străinătate, Sandra Pralong, şi a fost făcută la sfârşitul evenimentului „Diaspora românească, vector de dezvoltare”, desfăşurat la Palatul Cotroceni în 23 februarie.

Propunerea a fost făcută după ce ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, anunţase un megaproiect de introducere a internetului de bandă largă în 780 de sate româneşti.

«Mă încântă iniţiativa domnilor miniştri. În primul rând internet în sate, poate că punem camere de luat vederi în faţa obiectivelor în fiecare sat, ca românii din străinătate să-şi vadă găina care trece prin faţa bisericii. Nu vă daţi seama ce ataşament ar crea această legătură extraordinară», a spus Sandra Pralong.

Marius Bostan, ministrul Comunicaţiilor, tocmai declarase: «În ţara noastră avem o infrastructură bună, de comunicaţii, una din cele mai bune viteze de internet din lume. Deci putem spune că aici avem autostrăzi. Continuăm cu autostrăzile şi vom duce reţele de nouă generaţie de bandă largă în acest an în peste 780 de sate din România. Este un proiect de anvergură, este un proiect finanţat din bani europeni care [!!! – n.red.] am reuşit să-l stabilizăm, care [!!! – n.red.] am reuşit – era un proiect părăsit, cumva – şi am reuşit să-l punem în funcţiune şi sper ca până în luna octombrie să avem internet de nouă generaţie în peste 780 de sate din România.»

Potrivit Eurostat, 38,1% din locuinţele din România au toaletele în curte, media europeană fiind de 2,7%. Multe din satele româneşti nu au apă, drumurile nu sunt asfaltate, asistenţa sanitară este precară. Camerele web cu transmisie live din sate nu vor putea transmite şi aceste detalii.

Sorin Cehan


 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Probabil merităm exact ceea ce avem!”. Apel disperat al comunității de la Milano: Susțineți cultura românească din Italia!

Baboi, bossul prostituţiei, arestat la Roma. 100 de prostituate lucrau pentru el