in

Secretul lui Călin Georgescu: „De douăzeci de ani fac zilnic baie în apă rece ca gheața”

Zilele trecute, un video pe youtube a fècut senzație: Călin Georgescu, premierul propus de AUR, a fost filmat făcând baie într-un lac la temperaturi sub zero grade.

”Am încredere în sistemul meu imunitar…Imunitatea mea ține de suveranitatea ființei mele, imunitatea se întreține și se antrenează doar în natură”, spune el în imaginile care au fost filmate în Austria, țara în care locuiește de mai mulți ani.

”Este o țară care, în afara resurselor naturale, e foarte disciplinată. Și când există disciplină, lumea trăiește bine. Sunt aici (Austria, n.r.) de 3 ani, se fac în vara acestui an (2019, n.r)”, declara el într-un interviu din aprilie 2019.

Călin Georgescu, fost raportor ONU și membru al Clubului de la Roma, a explicat, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, cum a ajuns să facă baie în natură la temperaturi negative.

Călin Georgescu, 58 de ani, a explicat că de mai bine de douăzeci de ani, acesta face asemenea băi reci.

La început, în urmă cu 20 de ani, rezista 4-5 secunde în apa rece. S-a antrenat zi de zi, fizic și mental. Acum rezistă între 5 și 10 minute.

„Când intru în apa rece, comunic cu universul, cu Dumnezeu, e o încărcare a bateriilor cu energie naturală”

„De tânăr, chiar de foarte tânăr mi-a plăcut să fac sport. Am început la 12 ani cu judo – care mi-a ordonat viața – și mi-a oferit satisfacții uriașe din postura de vicecampion național și balcanic la juniori. Apoi, vreo opt ani, am fost alergător de performanță pe distanța de 10.000 de metri.

Deviza mea este „Mens sana in corpore sano” (n.r. o minte sănătoasă într-un corp sănătos) și de aceea nu mă opresc din a practica sport. Faptul că fac baie în apă rece, chiar înghețată, este mesajul meu de apropiere față de natura de care, din păcate, suntem din ce în ce mai îndepărtați.

Apa rece îmi întărește corpul, îmi crește imunitatea. Când intru în apa rece, comunic cu universul, cu Dumnezeu, e o încărcare a bateriilor cu energie naturală”, explică politicianul.

Niciodată nu intră brusc, pentru ca există riscuri extrem de mari. Politicianul atrage atenția că primele trei secunde sunt extrem de importante.

„Antrenamentul l-am făcut în cei douăzeci de ani în care mi-am educat mintea, spritul și corpul să reziste la frig. Pe marginea lacului nu mă antrenez niciodată, nu fac mișcări de încălzire. Mă dezechipez, intru lent, gradual pentru a da corpului timp să treacă peste diferența mare de temperatură.

Apoi, mă scufund și apa mă preia. Mintea dispare, frigul dispare. E ca o muzică interioară. Așa fac eu legătura între apa din corpul meu și apa rece. În apa rece simt mareea apei din mine. Când ies, am grijă să dau corpului imediat căldură: mă îmbrac, beau ceai fierbinte din termos, fac duș cald.

Dacă locul e aproape de casă, intru imediat la duș. Dacă nu, obligatoriu mă deplasez cu mașina încălzită, pentru că altfel risc să mă îmbolnăvesc. Toate acestea trebuie făcute cu cap, nu din bravură sau inconștiență.

Am făcut baie și la -20 de grade, în regiunea Tirol, la copcă. Am spart gheata și am făcut o scufundare de 1 minut. Și asta face parte din legătura mea cu natura!”, a dezvăluit Călin Georgescu, politicianul care duce o viață sportivă și ordonată.

Italia, român achitat de judecător deși a exploatat două tinere, inclusiv fost iubită. IATĂ MOTIVAȚIA!

Giuseppe Conte s-a salvat la limită, Senatul i-a acordat votul de încredere – VIDEO