in

Șoferul unui microbuz căutat de autoritățile din Italia, prins la Giurgiu: „Credeam că nu voi fi depistat la controlul de frontieră”

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat la controlul de frontieră un microbuz în valoare de 90.000 lei, căutat de autoritățile din Italia.

Marți, 29 decembrie, în jurul orei 07.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră un cetățean turc, în vârstă de 40 ani, la volanul unui autovehicul marca Opel.

Cu ocazia verificărilor suplimentare, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autovehiculul se afla în atenția autorităților, figurând în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de Italia.

Italian prins la vama Borș cu o mașină furată, autoturismul era căutat de autoritățile din Italia

Bărbatul aflat la volanul mijlocului de transport a declarat că autovehiculul a fost cumpărat din Italia de către soția sa, cunoștea că există un litigiu cu privire la mijlocul de transport dar l-a folosit considerând că nu va fi depistat de către organele de control.

Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal pentru infracțiunea de tăinuire, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 1, Cod Penal, iar maşina în valoare de aproximativ 90.000 lei a fost indisponibilizată la sediul instituţiei până la finalizarea cercetărilor.

Turismul italian în ”șoc profund”, impactul pandemiei ar putea ajunge la 100 de miliarde de euro

O femeie de 42 de ani, simbolul integrării în Italia, violată şi ucisă cu un ciocan la ferma sa din Trentino