in

După 15 ani de muncă în Italia: «Acum mă ocup de afacerea mea, la mine ACASĂ»

A muncit timp de 15 ani în Italia. A câştigat bine, a învăţat multe, dar nu s-a gândit nicodată să rămână printre străini. Aşa că s-a întors în ţară, să pună în practică tot ce a învăţat în peninsulă. Este povestea lui Florin Prigoreanu, un ieşean de 44 de ani, care vrea să atragă fonduri europene pentru o fermă apicolă, în mediul rural, scrie bzi.ro

Florin Prigoreanu a aflat de accesarea fondurilor europene pentru românii din diaspora, iar acest lucru l-a determinat să își încerce norocul și să depună un proiect care este eligibil la finanțare.

„A fost depus anul acesta, pe numele soției, pentru că doar astfel se putea. Doar cei care au împlinit 40 de ani sunt eligibili, iar eu deja depășisem vârsta și nu mai puteam depune. Am făcut proiectul pe apicultură pentru că am descoperit albinele în urmă cu câțiva ani. M-am îndrăgostit de ele când munceam în străinătate. L-am văzut pe un fermier care se ocupa de ele, mi-a plăcut ce face, și așa am început și eu să le descopăr.

„M-am descurcat fără pile și fără mulți bani”, povestea de succes a unui italian mutat la Botoşani

Eram la cineva într-o zi și am văzut cum le crește, ce face cu ele. Pur și simplu mi-a plăcut și am vrut să fac și eu apicultură. Acum eu cred că mă pricep la creșterea albinelor. Mi-s dragi. Eu am lucrat în Italia timp de 15 ani, tot în agricultură, însă nu cu albinele. M-am întors acasă mai mult pentru că părinții mei au o vârstă și nu voiam să-i las singuri. Iar cu apicultura vreau să mă dezvolt cât mai mult, să am o mică afacere în acest domeniu”, spune fermierul din comuna Deleni, Iași.

Ieşeanul spune că va investi banii nerambursabili în achiziția unei remorci necesare transportului stupilor și pentru dublarea numărului de familii de albine. Acum se ocupă de 100 de familii de albine, împreună cu soția și câțiva localnici, care îl ajută când are nevoie, mai ales în plin sezon.

Fermierul este hotărât să rămână în țară, pentru a dezvolta afacerea cu miere de albine.

„Până acum am vândut mierea doar local. Am vorbit cu reprezentanții unor firme care ar vrea să cumpere mierea de la noi. Poate dăm și în străinătate, dacă o să avem cerere. De la început, când am plecat în străinătate, nu am vrut să rămân definitiv acolo. Am vrut să mă întorc pentru că nu sunt persoana care să rămână definitiv acolo. Mi-am făcut ce trebuia la casă, am cumpărat ce aveam nevoie, iar de acum înainte vreau să mă ocup numai de albine, la mine acasă”, mai spune Florin Prigoreanu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 38 In medie: 4.3]
arestata omor sotul italian

Și-a convins amantul să-i omoare soțul italian, româncă condamnată la 20 de ani de închisoare

tatal fetitei ucise arad

Tatăl fetiţei ucise la Arad munceşte în străinătate: „Sunt copleșit de durere”