in

200 de euro șpagă la intrarea în țară: un poliţist de frontieră din Vama Borş a fost reţinut

Dacă la vama vi se cere șpagă, sub orice pretext, denunțați la IGPR, la Linia verde anticorupţie – 0800.806.806.

Un poliţist de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Borş a fost reţinut pentru luare de mită, după ce ar fi pretins şi primit 500 lei de la o persoană pentru a nu-i aplica o sancţiune contravenţională şi pentru a-i permite intrarea în ţară.

Poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor instrumentează cazul.

Potrivit publicației Bihoreanul, cel arestat este Dănuţ Marius Babău, agent şef adjunct de poliţie în cadrul PTF Borş. După arestare. acesta a uzat de dreptul la tăcere în cadrul anchetei, refuzând să facă vreo declaraţie.

Potrivit unui comunicat al DGA, poliţistului de frontieră i-ar fi cerut 200 de euro denunţătorului, care l-a înregistrat în vreme ce negocia şpaga.

„La data de 11.02.2018, o persoană a formulat un denunţ telefonic la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române, în care a semnalat faptul că în cursul zilei de 11 februarie a.c., cu ocazia intrării în România prin Punctul de Trecere al Frontierei Borş, un poliţist de frontieră român i-a pretins suma de 200 de euro, din care a achitat 500 de lei, pentru nu i se aplica o sancţiune contravenţională şi a i se permite intrarea în ţară”, arată comunicatul.

„La denunţ, persoana în cauză a înaintat o înregistrare audio efectuată cu telefonul mobil a convorbirilor avute cu poliţistul de frontieră, din care rezulta că acesta i-a solicitat suma de 200 de euro în scopul menţionat. Ca urmare a cercetărilor efectuate de ofiţerii D.G.A. – Bihor, în baza delegării procurorului, autorul infracţiunii a fost identificat în persoana unui agent de poliţie de frontieră în vârstă de 45 ani”, mai arată sursa citată.

Din cercetări, a rezultat că locul în care a fost comisă infracţiunea de luare de mită se află pe teritoriul Ungariei, deci nu pe partea română a punctului de trecere a frontierei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministerul muncii despre perioada lucrată în străinătate: ”Aveți nevoie de ACTELE ORIGINALE!”

Trăiau între munți de gunoaie, șobolani, fecale: Evacuați de forțele speciale din Casa Ororilor la Berlin