in

70.000 de euro nerambursabili pentru tinerii care deschid o afacere în mediul rural

Afacerile în agricultură devin şi mai tentante întrucât statul urmează să crească alocările pentru instalarea tinerilor fermieri de la 40.000 de euro la 70.000 de euro. Sunt vizaţi agricultorii care au până în 40 de ani şi experienţă de minim un an de zi în agricultură.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) va acorda tinerilor care vor să îşi deschidă o afacere în mediul rural 70.000 de euro, a declarat Nicolae Popa, director general adjunct Implementare Tehnică din cadrul Agenţiei de PlăţI pentru Dezvoltare Rurală şI Pescuit.

„Avem în vedere acordarea a 70.000 de euro pentru tinerii care vin în mediul rural pentru dezvoltarea unei afaceri. Noi preconizăm ca în perioada următoare să mărim această sumă să vină în ajutorul tinerilor care vin în mediul rural”, a spus Nicolae Popa.

El a specificat faptul că instituţia pe care o reprezintă a obţinut 76% din cele 8,8 miliarde de euro acordate de Uniunea Europeană pentru dezvoltare rurală şi a făcut plăţi directe de 5,2 mld euro, adică 53 % din total.

Măsurile anunţate vin pe fondul succesul înregistrat de acest program până în prezent. Pentru instalarea tinerilor fermieri au existat peste 25.000 de solicitări, dar fondurile disponibile au ajuns doar pentru 8.500 de fermieri. Românii s-au orientat în mod special pe afaceri cu albine sau legume, însă nu au fost omise nici investiţiile mai inedite cum ar fi culturile de lavandă sau fermele de capre.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Români exploatați de români, la Cerignola. Doi „caporali” arestați

Cum se prepară ”gnocchi”