in

Cum se prepară ”gnocchi”

”Gnocchi” reprezintă una din preparatele cele mai cunoscute în toată lumea deoarece se prepară foarte simplu, sunt consistente și dau posibilitatea, ca și pastele, să fie combinate cu o infinitate de condimente sau sosuri. Rețeta este foarte veche și poate fi preparată cu tipuri diferite de făină: de grâu, de orez, sau de porumb. Gnocchi pot fi preparați cu cartofi, pâine uscată sau legume diferite. Pot avea culori diferite, în funcție de ingrediente. Amestecate cu spanac devin verzi sau galbeni dacă vor conține dovleac. Există multe combinații, în funcție de țară, zonă sau regiune. Rețeta clasică din Italia, cea care are ca ingrediente doar făina, cartofii și ouăle se prepară rapid și este foarte ușor de făcut

Ingrediente:

 

  • 1Kg de cartofi albi
  • 300 g de făină albă
  • 2 ouă
  • sare

 

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă, în apă din abundență cu puțină sare. Se răcesc, se îndepărtează coaja și se strivesc ca pentru un piure. Se adaugă făina și ouăle și se formează un aluat, frământat nu mai mult de 5 minute. Se întinde aluatul sub formă de bastonașe și se taie în cubulețe mici. Acestea se presează lejer rotindu-le pe deasupra dinților unei furculițe pentru a căpăta aspectul tradițional (ca în foto). La sfârșit se pun pe o tavă întinsă și se aruncă puțină făină pe deasupra, lăsând să se ”odihnească” măcar pentru o oră. Gnocchi astfel formați se fierb în apă puțin sărată până când se ridică deasupra apei, circa 3/4 minute.

Se pot combina cu diferite sosuri făcute din roșii, brânzeturi (foto 2), unt, smântână, cu ciuperci sau legume diferite.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

70.000 de euro nerambursabili pentru tinerii care deschid o afacere în mediul rural

Litoral 2013: Cât au cheltuit românii la mare în această vară