in

A 12-a zi de protest: medicii, profesorii şi cadrele militare ies în stradă. Opoziţia ameninţă cu demisia din Parlament

A 12-a zi de protest a început! Manifestanţii s-au strâns încă de la primele ore în Piaţa Universităţii. Mai mulţi bucureşteni s-au adunat deja în Piaţa Universităţii pentru a da startul unui nou protest. În următoarele ore sunt aşteptaţi taximetriştii, medicii, profesorii şi militarii disponibilizaţi.

Manifestanţii s-au strâns încă de la ora 7.00 în Piaţa Univesităţii cu steaguri şi bannere, cu mesaje anti-Băsescu. Peste 10.000 de militari în rezervă vor participa la acțiunile de protest ce vor avea loc astăzi în București, potrivit estimărilor colonelului (r) Mircea Dogaru, președintele Sindicatului Rezerviștilor Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi Retragere.

„Nu ne interesează pensiile! Vrem să plece această putere care îşi bate joc de toate categoriile sociale”, a declarat Mircea Dogaru.

Protestatarii au adus multe pancarte pe care sunt scrise sloganuri ca „Ciumpalac în rezervă”, „Vocabularul puterii: abject, abuziv, afemeiat, beţiv”. O femeie din primul rând ţine o pancartă în mână pe care scrie: „Caligula şi-a făcut calul senator, Chiorul şi-a făcut iapa ministru”.

Protestatarii i-au făcut mai multe caricaturi preşedintelui Traian Băsescu în care esteasemănat cu Hitler sau Nicolae Ceauşescu. Pe unele pancarte, Traian Băsescu şi Elena Udrea sunt înfăţişaţi în postura cuplului dictatorial Nicolae şi Elena Ceauşescu.

Un colonel la pensie care a venit la protest este nemulţumit că Traian Băsescu a dat o lege ca să învrăjbească cadrele militare între ele: un subofiţer a ajuns să câştige mai mult decât un colonel. „Lege nu este corectă, dar subofiţerii o să îl voteze pe Băsescu pentru că le-a mărit salariile”, spune colonelul.

Începând din această săptămână, în Bucureşti, pentru o perioadă de opt zile, vor mai ieşi în stradă: CNS Cartel Alfa, Asociaţia 21 Decembrie 1989 şi Asociaţia Aurarilor Alburnus Maior Roşia Montană. CNS Cartel Alfa şi Asociaţia Aurarilor Alburnus Maior Roşia Montană vor ieşi în stradă pe 28 ianuarie, între orele 11:00 şi 12:15, în faţa Ministerului Mediului. Aprobarea prevede participarea a 5.000 de persoane. La Piteşti, reprezentanţii USL au anunţat că până la 31 ianuarie vor organiza zilnic mitinguri autorizate, între orele 17:00 şi 21:00, în Piaţa „Vasile Milea”. În piaţă sunt aşteptaţi în jur de 2.000 de membri şi simpatizanţi ai USL.

Parlamentarii PNL încep să-şi scrie demisiile

Ludovic Orban a anunţat conducerea PNL că demisionează din funcţia de deputat. Fostul ministru şi-a depus demisia în alb la preşedintele Crin Antonescu, gestul său fiind imitat de alţi parlamentari printre care Adriana Săftoiu sau Ciprian Dobre. PNL speră să-i convingă pe pesedişti să facă acelaşi lucru şi să forţeze dizolvarea Parlamentului şi, apoi, anticipatele.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, că parlamentarii liberali doresc, după ce puterea a refuzat declanşarea de anticipate, ca deputaţii şi senatorii USL să demisioneze din funcţii, el precizând că vor urma discuţii cu partenerii din Uniune, înainte de hotărârea finală.

Partidul Conservator este pregătit să se retragă imediat din Parlament alături de colegii din opoziţie, odată ce această decizie va fi luată în cadrul USL, afirmă preşedintele PC, Daniel Constantin.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, că a fost informat de Crin Antonescu că o parte a parlamentarilor PNL şi-au scris demisiile, însă acestea nu au fost depuse la Parlament pentru că nu există o decizie în acest sens.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

PDL Italia despre mitingul de la Roma:”Este o vânătoare de vrăjitoare”

Copiii români care îl descoperă pe Eminescu în Italia