in

A gătit pentru Ioan Paul al II-lea, Silvio Berlusconi și actori celebri, apoi s-a decis să se stabilească în România, povestea unui chef italian celebru

În drumul său, din Italia şi până în America, chef Salvo Castro, a pregătit mâncare pentru marii actori ai lumii. Tom Cruise sau Robert de Niro sunt doar doi dintre ce care au gustat din savorile sale. Ba chiar Papa Ioan Paul al II-lea şi Silvio Berlusconi s-au declarat încântaţi de talentul său. El a ales în schimb să se stabilească România. Iar de 7 ani gustul preparatelor sale nu poate trece neobservat.

Visul lui a fost să devină jurnalist. Ulterior, l-a atras medicina. Însă toate drumurile l-au dus către bucătărie.Am ales bucătăria de foarte copil, la 12 ani. Acum am 47, a trecut foarte mult timp. Aşa din greşeală când mama era la spital eu am gătit mâncare pentru fratele meu.

Aşa că părinţii au luat decizia să îl trimită la şcoala de bucătari din Sicilia. ”Particularitatea şcolii din Sicilia e că în fiecare an din luna mai până în septembrie te trimit undeva. Eu am avut un noroc că în primul an m-au trimis în St Moritz, în al doilea an m-au trimis în Cinque Terre, al treilea an m-au trimis în Veneţia şi al patrulea an am mers înapoi în Elveţia.

Timp de 8 ani, Roma a fost a doua lui casă. Robert de Niro şi Anthony Hopkins erau clienţi fideli ai restaurantului la care Salvo era maestrul din bucătărie. Iar lista personalităţilor este una lungă. ”Naomi Campbell, Tom Cruise, Nicole Kidman, Dolce Gabbana care încă nu era Dolce Gabbana erau Domenico Dolce şi Stefano Gabbana, dar veneau să mânânce acolo eu le făceam mic dejun, Rod Stewart, am pregătit foarte mult timp lui Robert de Niro în Roma, Anthony Hopkins când a făcut seria televizată în Italia, Silvio Berlusconi – am lucrat o perioadă cu el la Guvern.

Au urmat apoi 11 ani în Vatican, în care Papa era cea mai importantă persoană pe care o servea. ”Normal, când el mânca singur, mânca ca un om normal.

În România a ajuns în 2014. Nu ştia nimic despre ţara noastră, însă treptat a decis că este locul unde vrea să îşi ducă mai departe pasiunea pentru bun gust în farfurie.

întreaga poveste pe observatornews.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă moartă după o banală operație la Milano, chirurg italian trimis în judecată pentru omor din culpă

Un chirurg și un anestezist sunt acuzați de omor în cazul morții subite a româncei de 28 de ani din Perugia