in

A luat paracetamol timp de un an ca să nu se îmbolnăvească de Covid. Acum are rinichii distruşi și are nevoie de transplant

De teamă să nu se îmbolnăvească de Covid-19, un bărbat din Iaşi , în vârstă de 55 de ani, a luat timp de un an de zile, paracetamol şi algocalmin. Dacă la începutul pandemiei de coronavirus, lua câte o pastilă pe zi, într-un final a ajuns să ia o supradoză, câte patru pastile, zilnic, din ambele medicamente. Acum are ambii rinichi distruşi de medicaţia toxică și are nevoie de transplant de rinichi.

La jumătatea lunii trecute, bărbatul de 55 de ani a ajuns în stare critică la spitalul judeţean din Piaţa Neamţ. După prima evaluare, medicii au cerut transferul, de urgenţă, la spitalul Parhon din Iaşi. Nefrologii de aici au fost şocaţi să afle că pacientul luase, timp de 1 an, paracetamol şi algocalmin, de frică să nu răcească şi să ajungă la spital cu forme grave de Covid.

În primăvara trecută, lua câte o pastilă pe zi, dar într-un final a ajuns să ia şi câte 8 pilule pe zi.

Medicii spun că, acum, singura lui şansă de supravieţuire este un transplant renal. În cel mai scurt timp, pacientul va începe şedinţele de dializă, care vor fi făcute periodic, de 3 ori pe săptămână.

„Funcţia lui renală este sever afectată, impunând o discuţie legată de o metodă de supleere renala. În acest moment, consumul îndelungat de antiinflamatorii şi de antalgice, luate preventiv, au distrus într-un mod iremediabil rinichii. Pentru rinichii pacientului, nu se mai poate face nimic pentru a reveni la funcţia normală anterioară”, a declarat dr. Ionuţ Nistor, medic urolog Spitalul I.C. Parhon Iași, pentru Știrile Pro TV.

Deşi s-a temut de boală şi a luat pastile după ureche, distrugându-şi sănătatea, bărbatul refuză, în continuare, să se vaccineze anti-Covid.

La începutul acestui an, automedicaţia cu paracetamol a dus la moartea unui bărbat din Botoşani, care a încercat să se trateze singur, acasă, de COVID-19. După o supradoză cu paracetamol, ficatul său a cedat, iar medicii nu l-au mai putut salva.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Medalii românești importante la Concursul Internațional de Dans Sportiv „Rome Open Festival”: ”Au fost trei dintre cele mai frumoase zile ale vieții noastre”

senator AUR marijuana

Plantație de marijuana în curtea unui senator AUR. Andrei Busuioc a spus că cele 375 de tufe „au crescut singure”