in

Plantație de marijuana în curtea unui senator AUR. Andrei Busuioc a spus că cele 375 de tufe „au crescut singure”

Senatorul AUR de Vaslui Andrei Busuioc este cercetat într-un dosar de trafic de droguri, scrie Rise Project. Bărbatul, originar din Republica Moldova, ar fi avut o grădină în care creștea marijuana, pe care o comercializa apoi pe piața neagră din țara natală.

În 2015, poliția din Chișinău l-a arestat pe Andrei Busuioc, comerciant de accesorii auto la vremea aceea.

Brigada Antidrog descoperise că Busuioc creștea marijuana în curtea casei sale de la țară și o comercializa pe piața neagră din Moldova. Poliția i-a inventariat plantația, aproape 400 de tufe, și a găsit la percheziții un sac deja recoltat. Alțe șapte persoane au fost luate pe sus împreună cu el.

Acum, Andrei Busuioc este ales în Senatul României, reprezentând circumscripția Vaslui.

În timpul interogatoriului, Busuioc s-a apărat, susținând, că, de fapt, grădina nu era a lui, ci a părinților și că cele 375 de tufe de marijuana „au crescut singure”. Busuioc a mai spus că sacul „cu masă mărunțită” era al mamei sale, bolnavă de o boală incurabilă, „care folosea plantele pentru a-și face ceai, pentru a se liniști”.

„Eu aproximativ știu că e ilegal consumul unor astfel de plante, dar nu știu care e situația exactă”, completa actualul senator.

În februarie, presa vasluiană scria că senatorul AUR votase contra multor proiecte de legi importante, cum ar fi modificarea și completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi a Legii nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, trimisă pentru reexaminare Senatului de președintele Klaus Iohannis.

Până acum, scrie Rise Project, Busuioc a semnat 12 proiecte legislative, majoritatea inițiate de AUR, precum interzicerea discriminării pe motiv de vaccinare sau a înstrăinării activelor statului pe o perioadă determinată post-pandemie. Zilele acestea, senatorul a combătut fervent educația sexuală în școli și a îndemnat pe Facebook „ca și ceilalți aleși ai poporului să dea dovadă de rațiune pentru a proteja copiii României”.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
paracetamol

A luat paracetamol timp de un an ca să nu se îmbolnăvească de Covid. Acum are rinichii distruşi și are nevoie de transplant

A căzut de pe schelă, lucrător român de 61 de ani mort la muncă la Castiglione di Cervia