in

Adoptată de Senat legea privind digitalizarea serviciilor consulare: ”Impact pozitiv uriaş pentru milioane de români”

Adoptată de Senat, Legea privind digitalizarea serviciilor consulare va acorda cetăţenilor români respectul cuvenit. Acesta este comunicatul deputatului PNL de diaspora, Valentin Făgărăşian, care salută votul favorabil al senatorilor asupra propunerii legislative pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii gradului de digitalizare a serviciilor consulare.
Deputatul este convins că această lege va aduce servicii consulare rapide şi de calitate pentru toţi românii aflaţi în afara frontierelor.
>>> Lege pentru diaspora: titlurile de călătorie vor putea fi obținute fără deplasarea la ambasade sau consulate

Adoptată de Senat, legea privind digitalizarea serviciilor consulare

”Oricine ar putea descrie situaţia cu care se confruntă milioane de români din Diaspora în relaţia cu instituţiile statului român printr-un singur cuvânt – umilinţă. Deplasări inutile la sute de km distanţă, bani cheltuiţi şi timp pierdut pentru românii care au nevoie de un titlu de călătorie sau un alt document care, foarte bine, poate fi eliberat şi în format electronic.

Deşi avem printre cei mai buni specialişti în tehnologia informaţiei, până acum dosarul cu şină a fost la putere în România. Prin legea iniţiată de mine, împreună cu ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, şi mai mulţi colegi liberali, românii vor putea să obţină titlurile de călătorie în format electronic, aşa cum, astăzi, putem să obţinem certificatul judiciar.

De asemenea, legea va impune autorităţilor statului român să dezvolte soluţii tehnice pentru recunoaşterea tuturor documentelor/certificatelor emise de alte state, în format electronic, iar românii să nu mai fie puşi inutil pe drumuri.

La fel de important este şi faptul că, în termen de 180 de zile de la publicarea legii, misiunile diplomatice şi oficiile consulare vor trebui să facă operaţionale platforme de programare electronică pentru cetăţenii români care au nevoie de servicii consulare.

Ceea ce există acum pe post de programare electronică poate fi descris doar prin cuvintele lui Caragiale: admirabilă, sublimă …. , dar lipseşte cu desăvârşire. Dat fiind impactul pozitiv uriaş pe care îl va avea această lege pentru milioane de români din străinătate, le mulţumesc colegilor senatori pentru votul dat şi îmi exprim speranţa că legea va ajunge cât mai repede la votul final din Camera Deputaţilor”.

comunicat deputat PNL de diaspora, Valentin Făgărăşian

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]
Grevă sectorul aviației aeroporturi

Italia, greva transportului aerian în 15 iulie, peste 1.000 de zboruri naționale și internaționale în pericol

Moare la muncă din cauza căldurii

Căldură extremă la locul de muncă, un muncitor moare, avea temperatura corpului 43°C