in

Adrian Năstase, la prima apariţie publică: Dacă aş fi în locul lui Ponta, aş coabita cu preşedintele

La prima apariţie televizată de la eliberarea din închisoare, fostul premier Adrian Năstase a declarat că ar coabita cu preşedintele Traian Băsescu dacă ar fi în locul premierului Victor Ponta.

Năstase a participat la o emisiune tv, unde moderatorul l-a întrebat dacă ar fi coabitat vreodată cu Traian Băsescu. „E o întrebare dură”, a răspuns Năstase la Antena 3.

„Dacă vreţi, reformulez: Dacă aţi fi în locul lui Victor Ponta, aţi coabita cu Traian Băsescu?”, a întrebat, din nou, moderatorul. „În locul lui Victor Ponta, da”, a răspuns Năstase.

El a mai spus că poate să înţeleagă că la un momet dat, dincolo de ce este relaţia personală, se impune o anumită formulă care să fie în interesul ţării, admiţând că marja e foarte greu de stabilit. Năstase a precizat, referitor la deciziile din ultima perioadă, că în condiţiile unei situaţii în care riscul e de blocaj complet, cineva trebuie să facă o primă mişcare.

„În ce priveşte coabitarea, chestiunea reprezintă un dat obiectiv”, a spus Năstase.

Laude pentru Ponta, cuvinte dure pentru Băsescu

Fostul premier a mai spus că actualul premier, Victor Ponta, este pentru el „o surpriză foarte mare” şi i-ar acorda o notă B+, adică peste 9. Fostul preşedinte PSD a mai spus că speră ca Ponta să adune în jurul său o echipă puternică, ce pare că la acest moment nu există.

Năstase a adăugat că Ponta are de condus acum două guverne, unul social-democrat şi altul liberal, adăugând însă că este important ca USL să dea un semnal de unitate, cel puţin până la finele lui 2014. Năstase a adăugat că ar acorda USL o notă mai mică, B -.

„În momentul în care preşedintele şi majoritatea parlamentară au culori diferite, avem – ne place sau nu – poate să apară coabitarea. Dacă majoritatea nu comunică cu preşedintele, e un război de gherilă care continuă. Într-o ţară cât de cât civilizată trebuie stabilite nişte reguli”, a mai spus Năstase.

El a mai spus că ar fi o mare greşeală ca preocuparea principală să fie legată de Traian Băsescu. „Traian Băsescu este precum o vulpe care a fost împuşcată de vânător şi de pe care fug puricii. După părerea mea, nu are rost să te mai ocupi în mod special de Traian Băsescu. Destinul lui trist se încheie urât şi în momentul acesta noile generaţii şi cei care construiesc o formulă mai bună trec pe lângă el aşa cum trece o maşină 4×4 pe lângă un Logan care tocmai a făcut un mic accident de circulaţie, din neatenţie, lovind o altă maşină”, a mai spus fostul premier.

Întrebat dacă i-ar face rău lui Băsescu, Năstase a răspuns: „Nu. Nu cred că astfel trebuie făcută politica. Am mai avut ocazii de-a lungul anilor”.

Întrebat dacă este de părere că Traian Băsescu va intra la puşcărie, Năstase a răspuns că nu ştie şi că justiţia îşi va face datoria.

Eliberat condiţionat

Adrian Năstase a fost eliberat din Penitenciarul Jilava în luna martie a acestui an, după ce a ispăşit o treime din pedeapsa de doi ani cu executare primită în Dosarul Trofeul Calităţii. Până în 2016, fostul premier nu poate activa în partid, nu poate candida şi nici vota. Pe lângă dosarul Trofeul Calităţii, în care a fost condamnat definitiv, Năstase mai are o condamnare în dosarul Zambaccian, de trei ani cu suspendare, decizia nefiin definitivă. Fostul premier mai este cercetat într-un dosar privind nerespectarea regimului armelor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Il Giornale visează români clandestini

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP): 23 de români vor să candideze în Italia