in

Atenţie, se fură din cutiile cu valori ale băncilor. Pagubă de 2,5 milioane euro

În ultima lună au avut loc mai multe furturi din casetele de valori închiriate la trei unităţi bancare din Piteşti şi Ploieşti. Dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului General. Prejudiciul în acest caz a fost estimat la peste 2,5 milioane de euro, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

11 persoane din Piteşti au depus plângere la Poliţie, după ce mai multe bunuri le-au fost furate din cutiile de valori de la o sucursală BCR. Prima reclamaţie a fost depusă de o familie care a precizat că din cutia de valori i- au fost furaţi 130.000 de dolari şi 49.000 de lei, precum şi bijuterii din aur şi un ceas vechi de o sută de ani. Persoanele care au depus reclamaţiile susţin că le-au dispărut mari cantităţi de bijuterii şi sume importante de bani, cea mai mare pagubă fiind de 400.000 de euro. Potrivit unor estimări făcute la începutul anchetei, prejudiciul produs clienţilor băncii depăşea 1,5 milioane de euro.

Un caz similar s-a petrecut şi în Ploieşti unde mai multe persoane au anunţat că le-au dispărut bunuri din cutiile de valori închiriate la sucursala băncii Raiffeisen din oraş. Printre păgubiţi se numără şi un om de afaceri, Nicolae Cantemir, care a anunţat că i-au dispărut iniţial un milion de euro, după care, după o „recalculare”, a precizat că îi lipsesc 200.000 de euro. Acesta s-a oferit să ofere o recompensă de 10.000 de dolari pentru prinderea hoţului. Anchetatorii spun că au în vizor mai mulţi suspecţi implicaţi. „Actorii” principali sunt doi tineri, de circa 30 de ani, care apar pe înregistrări atât la banca din Ploieşti cât şi la cea din Piteşti.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cătălin Botezatu, designer pentru Gerard Depardieu şi Monica Bellucci

Oana Grigoruţ, supranumită „Cameron Diaz” a României, face furori la Hollywood