in

Avem cel mai mic salariu din UE

Şi bulgarii ne-au depăşit la capitolul salarizare. Dacă până în acest an, ţara noastră avea al doilea cel mai mic salariu minim din Europa, de la 1 ianuarie am fost surclasaţi de bulgari, care au un salariu minim mai mare cu 0,37 euro faţă de salariul minim din România.

Începând cu acest an, salariul minim în Bulgaria a fost majorat cu 20 de leva, ajungând la 310 leva, echivalentul a 158,424 euro, relatează gândul.info.

Astfel, salariul minim din Bulgaria este mai mare decât salariul minim din România, care este în prezent de 700 de lei, adică echivalentul a 158,387 euro.

La nivelul UE, cele mai recente date disponibile pe Eurostat, valabile la 1 iulie 2012, arătau că România era pe penultimul loc din UE în ce priveşte salariul minim, cu 157 de euro, iar Bulgaria era pe ultimul loc, cu 148 de euro.

Premierul Victor Ponta a anunţat, ieri, că există intenţia de creştere a salariului minim pe economie de la 700 la 800 de lei (respectiv peste 180 de euro). Guvernul va susţine creşterea în discuţiile cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional care va sosi pe 15 ianuarie la Bucureşti.

Programul de guvernare al USL prevede creşterea salariului minim pe economie la 1.200 de lei până în anul 2016, dar şi reducerea în următorii patru ani a CAS datorate de angajator cu cinci puncte procentuale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Soprana Angela Gheorghiu şi-a anunţat divorţul de Roberto Alagna

În 2012, numărul turiştilor străini din România a crescut față de anul precedent