in

Barna nu a fost salvat de Diaspora. Iohannis și Dăncilă în turul II

Spera să obțină un scor mare în Diaspora, care să îl propulseze în turul II. Ar fi fost singura surpriză a acestor alegeri cu rezultate deja scontate. Însă Diaspora l-a preferat pe Klaus Iohannis, la fel ca alegătorii din țară. Candidatul Alianţei USR PLUS, Dan Barna, iese din competiție, lăsând turul II să decidă între actualul președinte și Viorica Dăncilă.

Barna şi-a recunoscut înfrângerea într-un mesaj pe Facebook: „Vă mulţumesc tuturor celor care aţi avut încredere în mine şi în Alianţa USR PLUS la aceste alegeri. Le mulţumesc în mod special celor din Diaspora pentru prezenţa istorică de astăzi.

Potrivit datelor pe care le avem în urma numărătorii paralele, nu am reuşit să intrăm în turul 2. Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi.  Dincolo de voturi, această campanie a însemnat sute de mii de români cu care am vorbit, lucrurile pe care le-am învăţat de la ei, miile de kilometri pe care i-am străbătut prin toată ţara. Sunt alături de colegii mei, care au muncit enorm în această campanie şi le transmit că sunt mândru de ceea ce am reuşit să facem.”, a scris Dan Barna pe Facebook.  

Ultimul clasament provizoriu comunicat de Autoritatea Electorală Centrală este următorul: 

Klaus Iohannis – 36,66% 

Viorica Dăncilă – 23,79%

Dan Barna – 13,99%

În străinătate, după centralizarea voturilor din 825 de secţii de votare (din 838) Klaus Iohannis a obținut 52,87%, urmat de Dan Barna, cu 27,59% (128,606 voturi). Urmează Paleologu-6,42%, Mircea Diaconu-3,63% și pe locul 5, Viorica Dăncilă-2,74%.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Record de participare la alegeri în Diaspora, 300.000 de români au votat în primele 2 zile

Votul în Diaspora s-a încheiat! Românii din Italia, pe primul loc la participare, record istoric de prezență în străinătate