in

Bombă: Salvini anunță sprijinul guvernului italian pentru puterea de la București, contra Bruxelles-ului: «E dreptul suveran al oricărui popor de a aproba propriile legi»

Matteo Salvini a avut marți, la București, discuții la ministerul de Interne cu omologul său, Carmen Dan. La sfârșit, cei doi miniștri au făcut declarațiii de presă. Matteo Salvini a vorbit despre comunitatea românească din Italia, dar și despre cota unică din România și despre susținerea guvernului Italiei pentru București contra amenințărilor de la Bruxelles.

Matteo Salvini, vicepremier al Italiei, a anunțat că a invitat-o pe Carmen Dan la Roma. «Prietenia dintre popoarele român și italian și guvernele român și italian nu se poate decât îmbunătăți.»

Despre comunitatea română, Salvini a combătut generalizarea imaginii negative: «Comunitatea română din Italia este de peste un milion de persoane și este evident că greșelile celor puțini nu trebuie să se rasfrângă asupra celorlalți și mulțumesc autorităților române, și serviciilor de securitate care și-au adus contributia la prinderea celor care comit infracțiuni. Mulțumesc pentru siguranța garantată miiilor de cetățeni și întreprinzători italieni»

Despre sistemul economic românesc, a vorbit cu admirație: «Voi aveți un sistem economic simplificat bazat pe cota unica (flat tax), cel e care și noi vrem să îl introducem în Italia»

Apoi anunțul surpriză, de susținere a guvernului italian pentru guvernul român, contra amenințărilor de la bruxelles. «Și noi, ca și voi, avem un raport complicat cu instituțiile europene în această perioadă.

Am asigurat-o pe colega mea, în numele guvernului italian, că noi vom susține întotdeauna dreptul suveran al popoarelor de a propune și aproba în Parlament propriile legi, fără ca de la Bruxelles să poată sosi veto-uri sau amenințări.»

În final a anunțat organizarea unei întâlniri în patru cu colegii miniștri de justiție, pentru a aborda problema deținuților și a supraaglomerării din inchisori.

Înaintea vizitei, Carmen Dan a făcut o gafă, atribuindu-i lui Salvini, într-o postare pe facebook, calitatea de președinte al Consiliului de miniștri italian, în loc de vicepreședinte (vicepremier). Eroarea a fost apoi corectată.

După declarațiile alături de Carmen Dan, Salvini a organizat o altă conferință de presă, la Ambasada Itaiei, unde a repetat declarațiile de susținere.

“În ceea ce priveşte tema europeană, am subliniat că din punctul meu de vedere şi al guvernului italian, Uniunea Europeană nu poate interveni cu voturi şi ameninţări pentru a bloca alegeri ale unor parlamente şi ale unor guverne”, a spus Salvini. El a vorbit şi despre o posibilă întâlnire a şefilor Executivelor român şi italian. “Personal voi avea grijă să existe o întâlnire între premierii italian şi român. Întâlniri rapide, dar mai ales concrete”, a punctat el.

Întrebat în cadrul conferinţei de presă organizate la Ambasada Italiei din Bucureşti cum vede viitorul Uniunii Europene după ieşirea Marii Britanii şi dacă ar putea decide şi alte ţări să se retragă din Blocul comunitar, Salvini a răspuns: “Dacă Europa se schimbă şi pune în centrul atenţiei persoanele şi munca, nimeni nu va dori să mai iasă. Dacă, în schimb, în Europa continuă să fie preponderente interesele multinaţionalelor, banii lui (George) Soros şi agricultura care este fărâmiţată, atunci lucrurile nu vor mai merge bine”.

 

Matteo Salvini, vizită fulger la București pentru a obține sprijin politic pentru planurile sale în Europa

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Corigliano și Rossano (Calabria), incendiate șapte mașini cu numere românești și bulgărești

Matteo Salvini a bătut palma cu Liviu Dragnea. S-a lansat Axa București – Roma