in

Băsescu l-ar susţine pe Antonescu în turul doi la prezidenţiale. „Oricine e mai bun decat plagiatorul Ponta”

Preşedintele Traian Băsescu a invocat un scenariu în care, în cazul rupturii actualei coaliţii de guvernare formate din PSD şi PNL, liberalul Crin Antonescu, în confruntarea cu social-democratul Victor Ponta, ar fi susţinut de toate forţele de dreapta.

„Eu cred că USL nu se rupe. Nu ar avea nimic de câştigat. PSD dacă se rupe de PNL nu câştigă prezidenţialele. PSD nu poate scoate cu un plagiator ca Ponta mai mult decât are partidul. Ponta are o problemă, el nu scoate cât are partidul, care are 35-39%. Teoretic se poate orice, dar liberalii îl vor bate, cu partidele mai mari, mai mici, îl vor bate pe Ponta. PSD se joacă de-a „Crin să vedem dacă vei fi candidatul nostru”. Cum credeţi că nu s-ar găsi o formulă pentru toată dreapta, în turul doi, să fie susţinut de toate partidele. Viaţa PSD cu Crin Antonescu preşedinte al României va fi mult mai grea decât cu mine. Ponta nu are şanse să devină preşedintele României. Nu cred că oamenii de dreapta nu vor avea înţelepciunea să susţină candidatul dreptei, indiferent dacă e Antonescu, Predoiu, Mihai Răzvan Ungureanu. Decât un preşedinte plagiator, orice soluţie e mai bună pentru România. Ponta minte constant”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, într-o emisiunea la B1 TV.

Învăţăminte pentru Antonescu

„După mine PSD nu poate da preşedinte singur, iar dacă se rupe actuala coaliţie de guvernare, PNL are o şansă în plus, dacă intră Crin în turul doi probabil că şi restul candidaturilor de dreapta se strâng în spatele lui. Sigur că nu îmi place, dar nu sunt un om politic lipsit de simţ politic. Mai în glumă, mai în serios, şeful statului a spus că ar fi gata să-l înveţe pe Antonescu, unul dintre cei mai aprigi contestatari ai săi, ce trebuie să facă pentru a ajunge preşedintele României. „Dreapta va da preşedintele”, este convingerea lui Băsescu.

Antonescu nu vrea ajutorul lui Băsescu

Crin Antonescu refuză din start „ajutorul” oferit de preşedintele Traian Băsescu în campania pentru alegerile prezidenţiale, spunând că se descurcă şi singur. Întrebat cum vede o eventuală candidatură a PSD pe cont propriu la prezidenţiale, Antonescu i-a dat dreptate lui Băsescu şi a spus că social- democraţii vor avea o problemă dacă se va întâmpla acest lucru. „Rar putem spune niciodată în politică, dar aici e o analiză corectă. PSD singur la alegerile prezidenţiale are o problemă, e dovedit istoric. Noi avem o alianţă parafată cu cinci milioane de martori şi toate eforturile mele sunt pentru a menţine această alianţă şi pentru a-i îndeplini obiectivele”, a mai spus Antonescu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Câte o operaţii estetice a făcut Bianca Drăguşanu. VEZI modificările

Forumul Economic Cciro-It de la Perugia: Sprijinirea investiţiilor în ambele sensuri pe axa Umbria – România