in

Forumul Economic Cciro-It de la Perugia: Sprijinirea investiţiilor în ambele sensuri pe axa Umbria – România

Camera de Comerţ a României în Italia (Cciro-It) a organizat la Perugia, sâmbătă 9 noiembrie, al doilea Forum economic România-Italia, în colaborare cu Camera de Comerţ locală şi Provincia Perugia.

Camera de Comerţ din Perugia şi Camera de Comerţ a României în Italia au semnat un protocol de colaborare

Lucrarile Forumului s-au axat pe două direcţii. În primul rând informarea întreprinzătorilor din regiunea Umbria cu privire la oportunităţile oferite de piaţa românească. Există în Umbria societăţi foarte puternice, din domeniul construcţiilor, agroalimentar, industria textilă, interesate să investească în România. Aceste firme vor fi sprijinite în mod transparent de Camera de Comerţ şi Industrie a României, pentru comercializarea unor produse „made in Italy” şi deschiderea unor unităţi de producţie.

Colaborare între Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia și Camera de Comerț din Aquila

Aquila, primul Forum economic România-Italia: consolidarea activităţii firmelor româneşti din Abruzzo, oportunităţi de investiţii în România

În al doilea rând discuţiile s-au axat pe situaţia firmelor din regiunea Umbria constituite de cetăţeni născuţi în România. Peste 1.200 de cetăţeni români au activităţi comerciale şi de producţie în regiunea Umbria şi contribuie la economia locală. Aceste firme sunt afectate de criza economică poate mai mult decât firmele italiene, având în vedere că dintotdeauna antreprenorii straini au fost discriminaţi de către bănci, uneori chiar şi de autorităţi, având şanse mai mici de a participa la licitaţiile publice.

„Prin acordul de colaborare semnat cu Camera de Comerţ din Perugia, Camera de Comerţ a României din Italia doreşte eliminarea oricăror diferenţe de tratament a întreprinzătorilor români, sprijinirea investiţiilor în ambele sensuri pe axa Umbria – România, crearea unor premise de dezvoltare a schimburilor economice între România şi Italia.”, a afirmat Eugen Terteleac, preşedintele CCIRO.IT.

Dintre cei circa 80 de invitaţi, antreprenori români şi italieni din mai multe domenii de activitate (energie, construcţii, etc.), foarte mulţi au fost interesaţi de investiţiile în România şi obţinerea de fonduri europene.

Un salut instituţional a fost exprimat de Aviano Rossi – vicepreşedintele provinciei Umbria, Giuseppe Lomurno – asesor la Primăria din Perugia şi Mario Pera – seceretarul general al Camerei de Comerţ din Perugia. În introducerea forumului, moderatorul Jean Luc Umberto Bretoni, a explicat că economia românească seamănă mult cu cea din Umbria, pentru că ambele sunt constituite în general din intreprinderi mici.

Marius-Cristian Cristea, reprezentantul Ambasadei, a prezentat în mod oficial situaţia economicã a României cu oportunitãţile reale disponibile pe piaţa româneascã pentru investitorii strãini, dar şi situaţia schimburilor economice între România şi Italia.

„Aceste întâlniri – a confirmat şi Aviano Rossi – sunt utile pentru a împărtăşi valori şi cunoştinţe din două ţări foarte similare. De la începutul mandatului meu am spus că instituţia noastră este deschisă şi gata să-i primească pe românii care muncesc şi contribuie la economia ţării. Se vorbeşte des de criza economică. Două elemente foarte importante pentru a o depăşi sunt Europa şi cooperarea„.

În timpul lucrărilor au luat cuvântul Eugen Terteleac – preşedintele CCIRO.IT, Alfio Todini – primarul din Marciano, Ioan Corneliu Dinu – vicepreşedintele CCIRO.IT, Andrea Amato – secretar general CCIRO.IT, Cristian Robert Nuc – preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia – Umbria, Fausto Capalbo – preşedinte Iceps (Istituto per la Cooperazione Economica Internazionale e i Problemi dello Sviluppo), Marius-Cristian Cristea – Consilier economic Ambasada României în Italia – Biroul de Promovare Comercial Economicã.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Băsescu l-ar susţine pe Antonescu în turul doi la prezidenţiale. „Oricine e mai bun decat plagiatorul Ponta”

Milano, animalişti în greva foamei la consulat: „Românii iau 60 de euro pe fiecare carcasă de câine predată”