in

Milano, animalişti în greva foamei la consulat: „Românii iau 60 de euro pe fiecare carcasă de câine predată”

Militanţii pentru drepturile animalelor au anunţat că au început din 28 octombrie o grevă a foamei în faţa consulatului român din Milano. Animaliştii au instalat un cort în piazzale Lotto, lângă sediul consulatului, în care fac greva foamei cu rândul, câte 24 de ore fiecare.

«Protestul nostru – a explicat la ANSA Giovanni Porta, activist de la „Les Chiens de Rues Italia”, în greva foamei din 28 octombrie seara – vrea să-şi aducă contribuţia pentru oprirea uciderii câinilor.»

Animaliştii din faţa Ambasadei de la Roma îl înjură pe „tiranul Băsescu” / FOTO

«Exterminarea câinilor vagabonzi în România – spun activiştii, arătând fotografii şi pancarte cu masacrele – a devenit de mai mult timp o nebunie colectivă. Este prevăzută chiar şi o recompensă de 60 de euro pentru oricine predă o carcasă. Cursa pentru exterminare şi pentru câştiguri facile – încheie activiştii – face să se ia în vizor chiar şi câinii cu proprietar.»

Giovanni Porta (foto sus) mai afirmă: «Protestăm astfel împotriva monstruoasei decizii a preşedintelui Băsescu şi a parlamentarilor săi, care alimentează o nebunie colectivă. De la vânători de câini la cetăţeni privaţi violenţi şi sadici s-a autorizat spânzurarea, eviscerarea, jupuirea de vii şi uciderea cu răngi a câinilor vagabonzi în schimbul unei sume de 60 de euro plătită oricui predă o carcasă», explică Giovanni, «când sterilizarea unui maidanez acolo ar costa 25 de euro. Astfel au fost luaţi în vizor şi câinii cu proprietar, după cum denunţă în mod continuu cronicile locale.

Intenţionăm pe lângă aceasta să ne exprimăm solidaritatea faţă de foarte numeroşii cetăţeni români contrari măsurii, îngrijoraţi şi dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă.»

Aşadar, agenţia ANSA scrie că românii duc carcase de câini la autorităţi, pentru care iau câte 60 de euro. Au început să ia şi câini cu stăpân.

Potrivit site-ului quotidiano.net, într-o seară, Giovanni Porta, activist care încă de la început a aderat la greva foamei, a acuzat o stare de rău şi a fost dus la spital pentru verificări: „Scădere ponderală şi probleme cu tensiunea”, au scri medicii în referatul medical. La scurt timp după, Porta a revenit în stradă pentru a continua protestul.

După 10 zile de protest, activiştii au reuşit să fie primiţi, dar nu de consulul George Gabriel Bologan căruia i-au cerut o întâlnire, ci de un funcţionar consular, ceea ce nu prea le-a convenit.

Mai mult, nu au fost mulţumiţi de faptul că funcţionarii le-au spus că ei nu au informaţii despre „masacre”: „În mod incredibil, ne-au supus că nu suntem bine informaţi despre ceea ce se întâmplă în ţara lor”, povesteşte un activist care participă la protest, explicând cum în România de mai mult timp sunt mulţi cetăţenii care spânzură, jupoaie de vii şi ucid cu răngi orice câine îl întâlnesc în calea lor, din vina unei recompense de 60 de euro plătită de oricine predă carcasa unui animal.

„Ruşine România!”, protest faţă de legea eutanasierii maidanezilor, în faţa Consulatului din Milano

Protestatarii insistă cu recompensa de 60 de euro pe care „cetăţenii români” i-ar lua atunci când predau la stat carcasa unui câine. Dezinformarea continuă.

S.C.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Forumul Economic Cciro-It de la Perugia: Sprijinirea investiţiilor în ambele sensuri pe axa Umbria – România

Agricultor ucis pentru 100 de euro: 16 ani pentru Marcel Cojoc