in

Băsescu: Vom fi mai duri cu romii!

Preşedintele Traian Băsescu spune că România va acţiona mai „dur” în problema romilor, dând ca exemplu retragerea alocaţiei pentru părinţii care nu-şi trimit copiii la şcoală. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu înaltul Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE, Knut Vollebaek.

 

Traian Băsescu l-a primit marţi, 18 ianuarie, pe înaltul comisar pentru minorităţi naţionale al OSCE, Knut Vollebaek, căruia i-a spus că cea mai sensibilă problemă este cea a romilor şi că autorităţile vor fi mai dure şi nu vor mai plăti alocaţiile dacă părinţii nu îşi trimit copiii la şcoală. Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, la începutul întrevederii, că cea mai „sensibilă” problemă este cea a romilor. „Există o lipsă de înţelegere faţă de cât de adâncă este această problemă, chiar la nivel european, dar ne asumăm responsabilitatea faţă de cetăţenii noştri. Nu încercăm să punem această problemă la nivel european, dar în acelaşi timp este nevoie de o cooperare la nivel european”, a declarat Traian Băsescu.

El a mai arătat că orice sugestie pentru rezolvarea problemei romilor este binevenită. „Vom începe să fim ceva mai duri, de exemplu să nu mai plătim alocaţiile dacă părinţii nu îşi trimit copiii la şcoală. Până acum am fost foarte flexibili, dar trebuie să facem ceva”, a mai spus şeful statului. Preşedintele a afirmat că România caută soluţii, dar este conştientă că acestea nu sunt „perfecte”, de aceea consideră că orice contribuţie este bine-venită. „Vom începe să fim ceva mai duri, de exemplu să nu mai plătim alocaţiile dacă părinţii nu îşi trimit copiii la şcoală. Până acum am fost foarte flexibili, dar trebuie să facem ceva”, a mai spus şeful statului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Cele 8 reguli de aur pentru cumpărarea unei maşini second hand ȋn Italia”

Au inceput testele de italiana pentru „carta di soggiorno”