in

Băsescu vrea cetăţenie moldovenească: „Mi-aş dori ca românii să trăiască într-o singură ţară”

Preşedintele Traian Băsescu afirmă că este decis să ceară cetăţenie moldovenească pentru că este „o chestiune sentimentală”.

Întrebat într-un interviu pentru cotidianul „România liberă” dacă este decis să ceară cetăţenie moldovenească, Traian Băsescu a răspuns: „Da, categoric. E o chestiune sentimentală. Eu mi-aş dori ca românii să trăiască într-o singură ţară, să aibă o singură cetăţenie. Dacă mi-o vor da, după ce îmi termin mandatul, m-aş bucura să fiu şi cetăţean al R. Moldova: ar exprima ce simt. Dacă acum nu putem avea cetăţenie română pe ambele maluri ale Prutului, măcar să le am pe amândouă”.

Şeful statului a exclus însă, în interviu, posibilitatea de a începe în ţara vecină o nouă viaţă politică.

Întrebat şi dacă l-ar interesa funcţia de coordonator al al Parteneriatului Estic, Traian Băsescu a răspuns: „Am aflat din presă tot soiul de năzdrăvănii: unii m-au trimis la NATO, alţii la Parteneriatul Estic, mă aştept să mă trimiteţi şi la Strategia Dunării sau la Sinergia Mării Negre”.

Parteneriatul Estic este un acord de asociere pe care Uniunea Europeană l-a încheiat cu Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Moldova, Ucraina şi Belarus. Summit-ul a avut loc la data de 7 mai 2009 la Praga. Pentru a aprofunda relaţia sunt programate întâlniri anuale ale miniştrilor de externe şi o întâlnire la nivel înalt la fiecare doi ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Avellino, autocar cu pelerini căzut de pe viaduct: 38 de morți

Copii români abuzați la Salerno, un alt pedofil italian arestat