in

Avellino, autocar cu pelerini căzut de pe viaduct: 38 de morți

38 de persoane şi-au pierdut viaţa și alți 11 pasageri sunt în stare foarte gravă, după ce un autocar a căzut de pe un pod lângă Avellino, Italia. Acesta este bilanțul accidentului ce a avut loc pe autostrada A16, între Monteforte Irpino şi Biano. Autocarul transporta 50 de persoane, pelerini care se întorceau în Napoli, dintr-o excursie în San Giovani Rotondo, la sanctuarul catolic Padre Pio.

Primul apel către echipele de salvare ar fi venit la ora 20:46 (ora locală). Imaginile de la locul accidentului arată că autocarul a lovit mai multe maşini, după care s-a izbit de parapetul podului, pe care l-a rupt, înainte de a cădea 30 de metri în gol.

Printre cei decedaţi se află şi şoferul vehiculului. Cei 11 pasageri (şase femei, doi bărbaţi şi trei copii) care au scăpat cu viaţă se află în stare gravă şi au fost transportaţi la spitalele din Avellino, Salerno şi Nola, conform agenţiei italiene Ansa.

Cauzele exacte care au dus la producerea accidentului nu sunt deocamdată cunoscute. O ipoteză vine din partea ocupanţilor maşinii care se afla în spatele autocarului. Aceştia au povestit, citaţi de Corriere della Sera, că au văzut o explozie la anvelopa stângă din spatele autocarului, iar vehiculul a devenit astfel greu de controlat.

Potrivit presei italiane, porţiunea de drum pe care a avut loc tragedia este deosebit de periculoasă, fiind scena mai multor accidente grave în trecut.

foto: Il mattino

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Moldova: Repere ale normalității

Băsescu vrea cetăţenie moldovenească: „Mi-aş dori ca românii să trăiască într-o singură ţară”