in

Cadavrele a doi pacienți, încurcate la un spital din România. O familie ar fi îngropat alt mort

Situație halucinantă la un spital din România. Cadavrul unui bărbat mort de COVID este de negăsit. Conform reprezentanților Spitalului Floreasca din Bucureşti , cel mai probabil cadavrul a fost ridicat de o altă familie, iar Poliția va face o anchetă, în condițiile în care trupul trebuie deshumat și predat rudelor.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița, spune că în 31 decembrie au fost doi decedați, iar una dintre familii a ridicat un cadavru. Cea de a doua familie care a venit să își ridice ruda a aflat că trupul neînsuflețit nu este de găsit. Cel mai probabil, trupurile neînsuflețite au fost încurcate, iar prima familie a primit cadavrul celui care este acum de negăsit.

Conform procedurii, când un pacient decedează i se pune o brățară de identificare. Personalul serviciului anatomo-patologic are obligația, când predă pacientul, să verifice dacă datele corespund celor de pe brățara de identificare, iar familia trebuie să recunoască decedatul, a explicat luni, la Digi 24, medicul Bogdan Oprița.

„În 31 decembrie am avut doi pacienți decedați, iar una dintre familii a identidicat cadavrul și l-a predat firmei de pompe funebre. Acum verificăm dacă acesta nu a fost recunoscut corect de către familie sau dacă cineva din rândul personalului a greșit. Foarte probabil, cele 2 cadavre au fost încurcate, iar cel care a fost predat este al celor care îl caută acum.

Se va face și o anchetă a Poliției, pentru că trebuie exhumat cadavrul și dat familiei în drept. Facem și o anchetă administrativă să vedem dacă s-a respectat procedura. Răspunderea poate fi administrativă sau chiar penală”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, hoții români și-au reluat deja activitatea, unelte de 2.500 euro furate de la o firmă din Modena

Proteste la decolarea zborurilor spre Italia de la Cluj, pasagerilor li s-a cerut test Covid obligatoriu