in

Caz halucinant în România. Pacient transferat de la un spital la altul, fără degetul amputat. Asistenta de pe ambulanţă a uitat recipientul

Caz absurd în Neamț. Un bărbat de 54 de ani, care a rămas fără un deget în urma unui accident de muncă, a fost transportat la spital fără degetul tăiat. Pacientul a fost dus prima dată la Roman, unde medicii au decis să îl trimită la Iași. Dar ambulanța a uitat să ia și degetul.
Odată descoperită eroarea, o altă salvare l-a luat și a ajuns în același timp cu rănitul în Iași. Însă replantarea nu a mai fost posibila.

Bărbatul lucra cu un circular în curtea unei firme din localitatea Războieni. Din neatenție s-a rănit grav la o mână și a pierdut degetul mare. Un echipaj de ambulanță a fost trimis la fata locului, dar nu se știe în ce condiții au găsit salvatorii degetul și nici cum l-au conservat până la spital.
”Pacientul din Neamț a ajuns la CPU Roman la ora 8.25, avea degetul într-o pungă cu puțină gheață, care deja se topise. Degetul deja se albise, dar medicul urgentist l-a pus în recipientul cu gheață pentru a ajunge în condiții cât mai bune la Iași”, a declarat Andreea Trifan, purtător de cuvânt Spitalul Roman.

Degetul nu a mai putut fi pus la loc

Drumul până la Iaşi însă a durat peste 12 ore, pacientul ajungând în jurul orei 24.00. “Ştim de la colegii din Roman şi de la pacient că a existat o preluare separată de către două ambulanţe, una a pacientului şi una a degetului conservat. Cele două ambulanţe s-au întâlnit undeva pe traseul Roman-Iaşi. Aici, atât pacientul, cât şi degetul amputat au ajuns cu aceeaşi ambulanţă. Ce s-a întâmplat între ora 10.30 şi 23.30 – 24.00, s-a întâmplat pe teritoriul judeţului Neamţ”, a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi, conform Ziarului de Iaşi.

În cazul amputării unor părţi ale membrelor inferioare, ambulanţele folosesc echipament special pentru transportul acestora. Există nişte pungi speciale în care se află un fluid de conservare, iar punga respectivă se pune în gheaţă. În cazul pacientului de la Roman, nici aici nu a fost aşa. 

“Degetul a ajuns fără primul fluid”, a spus Diana Cimpoeşu. Aceasta a ţinut să adauge că „elementele care nu au permis replantarea erau elemente traumatice“. Astfel, degetul pacientului nu a mai fost replantat. 

Rămâne de văzut acum dacă totuşi cei de la ambulanță au greșit sau nu. Polițiștii fac o anchetă, pentru a vedea dacă au fost respectate măsurile de securitate în muncă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lista zonelor de risc a fost actualizată joi, Italia rămâne pe această listă: test negativ și carantină

cadavru covid

Ce se va întâmpla cu trupurile morților de COVID înmormântați în saci din plastic: «Cadavrul nu mai urmează procesul firesc de putrefacție, din lipsa de oxigen»