in

Lista zonelor de risc a fost actualizată joi, Italia rămâne pe această listă: test negativ și carantină

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de joi, 8 aprilie, Hotărârea numărul 22.

Prin acest act se propune prelungirea stării de alertă şi a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, a fost aprobată lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Italia rămâne pe această listă.

Pe actuala listă se regăsesc Curaçao, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, San Marino, Ungaria, Uruguay, Estonia, Polonia, Serbia, Iordania, Bermuda, Wallis and Futuna, Andorra, Muntenegru, Aruba, Cehia, Franţa, Bahrain, Suedia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Bosnia and Herzegovina, Slovenia, Kosovo, Cipru, Isle of Man, Liban, Olanda, Turcia, Palestina, Croatia, Belgia, Seychelles, Republica Moldova, Chile, Austria, Italia, Monaco, Luxemburg, Ucraina, Brazilia, Puerto Rico, Armenia, Kuweit şi Africa de Sud.

Italia a intrat pe lista galbenă, românii care se întorc din această țară intră în carantină 14 zile

Persoanele care intră în România din Italia trebuie să prezinte certificatul unui test RT-PCR negativ la SARS-CoV-2, făcut cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii în țară și vor fi supuse măsurii carantinei timp de 10 zile.

Rezultatul negativ al testului RT-PCR poate fi prezentat și în formă electronică, în limba oficială a statului respectiv și în limba engleză, și va conține inclusiv datele de identificare ale persoanelor pentru care a fost efectuat testul.

În cazul în care nu se prezintă la intrarea în tară un document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR la SARS-CoV-2, se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.

Zborurile comerciale directe dintre România și Italia  NU se suspendă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șoc la Palermo, arestat pentru VIOL neuropsihiatrul Marcello Grasso, fratele fostului președinte al Senatului Italiei

ambulanta deget

Caz halucinant în România. Pacient transferat de la un spital la altul, fără degetul amputat. Asistenta de pe ambulanţă a uitat recipientul