in

A lucrat în restaurante cu multe stele Michelin, dar s-a întors în România. Chef Ionuț Budui şi o viaţă dedicată gastronomiei

A lucrat în restaurante cu multe stele Michelin, în străinătate, dar s-a întors să pregătească preparate alese pentru românii săi, din Iaşiul natal. Este vorba despre chef Ionuț Budui, care are o experiență de 18 ani în gastronomie, majoritatea căpătată în restaurante de top din Italia, scrie 7est.ro.

Pentru a ajunge la nivelul la care este în prezent, chef Ionuț a trecut prin multe etape și a urmat studii de gastronomie la o școală din Sardinia.

Începutul nu a fost unul ușor, însă, ieșeanul a avansat de la postul de ajutor de bucătar la cel de chef și a ajuns să fie extrem de apreciat de către cei mai pretențioși clienți ai restaurantelor cu stele Michelin.

După 15 ani în Italia, alături de unii dintre cei mai buni chefi bucătari, şi gelatieri, s-a întors în Cluj-Napoca și a deschis o afacere de succes

„Exeriența mea gastronomică a început acum 18 ani, într-un restaurant cunoscut cu stele Michelin, din Sardinia. Acolo am lucrat cinci ani, ca ajutor de bucătar, pentru ca mai apoi să avansez la rangul de Sous Chef. De asemenea, am urmat și studiile de bucătărie la o școală culinară din zonă.

După cinci ani, fiind sigur de ceea ce am învățat și practicat, am decis să îmi extind experiența în restaurante de 4 și 5 stele aflate în nordul Sardiniei, dar și în Madonna di Campiglio”, a declarat chef Ionuț.

Rangul de sous chef ceea ce înseamnă că deține o mulțime de responsabilități. El trebuie să planifice cum sunt prezentate produsele alimentare pe farfurie, ține personalul din bucătărie în ordine, creează programul de lucru și trebuie să se asigure că toate produsele alimentare care merg către clienți sunt de cea mai bună calitate pentru a face clienții fericiți.

După o lungă perioadă de timp în care s-a format, acesta s-a reîntors în România și, în prezent, lucrează la Restaurantul Veranda din Iași. „Experiența din străinătate a fost mult mai de durată, dar din momentul în care am început să lucrez ca responsabil de bucătărie în România, am observat multe aspecte pozitive.

Oameni s-au schimbat chiar foarte mult când vine vorba de mâncare, iar acest aspect se observă zi de zi la Veranda: clienții care ne trec pragul cunosc ce înseamnă o mâncare rafinată și de calitate”, a conchis chef Ionuț.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
medici suspendati italia (2)

Italia: Sute de medici suspendaţi din cauză că nu s-au vaccinat

oana urscahe demisa drp

”Cu smerenie, dar și sete de schimbare”, răzeșa Ursache a plecat, în sfârșit, de la DRP