in

”Cu smerenie, dar și sete de schimbare”, răzeșa Ursache a plecat, în sfârșit, de la DRP

Prim-ministrul Florin Cîțu a eliberat din funcție secretarii de stat ai USR Plus, deciziile fiind publicate deja în Monitorul Oficial. Printre aceștia se numără și Oana Ursache, secretar de stat, șefa Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Oana Ursache a fost numită în funcție pe data de 16 februarie. O carieră scurtă, puțin peste 6 luni, considerată de mulți parlamentari, politicieni, asociații românești și reprezentanți ai românilor din diaspora ca fiind foarte slabă.

Asociația ”CUORE” din Italia cere demisia Oanei Ursache, șefa DRP: ”Dăunează grav!”

Mesaj pentru Oana Ursache, șefa DRP: ”Alocarea de fonduri către asociațiile din România ar trebui să înceteze”

Când a ajuns secretar de stat, a mulțumit strămoșilor ei răzeși:

Neamul Ursăcheștilor, slăvit fie-i numele de țărani simpli, răzăși de pe dealurile Hușilor, cărora Ștefan însuși zice-se că le-a dat 14 prăjini odată și încă 12 altă dată, a ajuns în Guvernul României.

Numele mi l-am luat de la mama și de la părinții ei, am sărit peste o generație și tare aș vrea să îl văd pe Tătaia citind acum Monitorul Oficial, ca să vadă că nepoata lui e Secretară de Stat și uite așa a ajuns în guvern numele la care ținea atât de mult, odată cu nepoata care îi asculta vrăjită istoriile luptelor de la Cotul Donului.

Oana Ursache lasă în urmă un dezastru în ceea ce privește gestionarea DRP și a proiectelor pentru românii din străinătate. I s-a cerut demisia în câteva rânduri, atât public, prin intermediul presei, precum și pe rețelele de socializare, fiind contestată pentru modul superficial în care a administrat relația cu diaspora.

Cu smerenie, dar și sete de schimbare, de acțiune, de rezultate. Sunt vocea României din afara României.”, a declarat Oana Ursache la preluarea funcției de secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Am putut asista însă doar la discuții online pe platforma Zoom, distribuite pe Facebook și urmărite de un număr infim de persoane.

În perioada cât s-a aflat la șefia DRP, românii din străinătate nu au asistat la nicio schimbare sau rezultate deosebite, mandatul fiind presărat doar cu întâlniri sterile cu unele personalități ale lumii politice și diplomatice și plimbări în afara țării, fără rezultate palpabile.

Oana Ursache rămâne totuși în memoria diasporei prin sloganul ”Oina unește România”, o campanie prin care a împărțit în avioanele Blueair punguțe cu chifle de la firma Boromir și o tabără on-line la Sulina (!), la care copiii au participat stând în fața computerelor.

E de notat și faptul că înainte de a ajunge secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni, Oana Ursache, membră a conducerii PLUS, scria ode către colega ei Simina Tulbure. Ultima a ajuns deputat de diaspora și a angajat-o la cabinetul ei pe fiica șefei de la DRP.

Fosta șefă de la DRP mai are și meritul de a ne fi arătat prin ”Zoom-conferințele-on-line” că Sandra Pralong, consiliera pe problemele diasporei a președintelui Iohannis, încă există în acestă funcție.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4.3]
ionut bului chef

A lucrat în restaurante cu multe stele Michelin, dar s-a întors în România. Chef Ionuț Budui şi o viaţă dedicată gastronomiei

canabis cultivat ghiveci

Italia va permite cultivarea la scară mică a plantelor de canabis acasă, iată în ce cantitate