in

Asociația ”CUORE” din Italia cere demisia Oanei Ursache, șefa DRP: ”Dăunează grav!”

”Departamentul pentru românii de pretutindeni se găsește într-o stare totală de abandon” sunt de părere reprezentanții ”Asociației de promovare CUORE” din Piacenza (președinte Radu Nicolae) care, alături de alte asociații ce au aderat la această formă de protest, au trimis o petiție prim-ministrului Florin Cîțu, președintelui USR-Plus și parlamentarilor de diaspora, cerând demisia Oanei Ursache (foto), secretar de stat, șeful DRP.

În petiție, se atrage atenția că activitatea Oanei Ursache, de la instalarea în funcția de șef al DRP, este mai degrabă o ”paradă personală pe pagina de Facebook, fiind mai mult un spectacol decât intervenții potrivit funcției sale” și cere ”înlăturarea imediată din funcție”.

Mai este sesizat și faptul că este pentru prima dată în istoria acestui departament când rezultatele aprobărilor finanțării proiectelor asociațiilor din străinătate nu sunt publicate. Au existat discuții legate și de deplasările în străinătate, organizările unor întâlniri unde au fost prezente puține persoane iar presei i s-a blocat dreptul de publicare a unor materiale foto sau video.

La finalul petiției se atrage atenția că activitatea consulatelor este sufocată de multitudinea de cereri, datorită problemelor apărute în accesarea programărilor cât și a lipsei personalului consular.

În afara acestei petiții, mai există și o sesizare din partea unei asociații din Austria care reprezintă interesele multor îngrijitoare române din acea țară, care este nemulțumită de faptul că DRP și implicit secretarul de stat Oana Ursache promovează doar anumite asociații, făcând publicitate pe site-ul instituției. Acest caz va fi publicat în Ziarul Românesc din Austria, partener al publicației noastre.

Iată petiția trimisă de ”Asociația de promovare CUORE” din Piacenza:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4]

Calenzano, 200 de români prinși la un restaurant, petreceau după ora stingerii, amenzi și închiderea localului

Italia renunță la purtarea măștii în aer liber, va fi obligatorie doar în locurile aglomerate și mijloace de transport în comun