Menu
in

Condiții de călătorie spre România, schimbările introduse de la 1 februarie 2022

Ambasada României la Roma face un rezumat al noilor condiții de călătorie spre România, care se aplică de la 1 februarie 2022.

Condiții de călătorie spre România

🆕 Începând cu data de 1 februarie 2022, ora 00.00, potrivit Hotărârii CNSU nr. 6/31.01.2022, se instituie măsura carantinei cu o durată de 5 zile pentru persoanele care sosesc în România și NU prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 sau, în cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 ori documente compatibile cu aceste certificate, dovada pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară sau testarea negativă RT-PCR pentru COVID-19 efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

Carantină de CINCI zile pentru nevaccinaţi la intrarea în România

Excepții de la carantină

Sunt exceptate de la măsura carantinei persoanele care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene și prezintă:

✅ Certificatul digital al UE privind COVID-19 care atestă vaccinarea cu schemă completă sau vindecarea de COVID-19 în ultimele 180 de zile sau dovada efectuării unui test cu rezultat negativ în ultimele 72 de ore pentru test PCR sau ultimele 48 ore pentru test rapid.

✅ Copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani;

ℹ️ Alte excepții de la măsura carantinei pot fi consultate în Hotărârea CNSU Nr.6/31.01.2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei, disponibilă la ACEST link.

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic este abrogată prin Hotărârea CNSU nr.6/31.01.2022.

George Simion, supărat pe guvernanți: „Își bat joc de diaspora”

Formularul de localizare a pasagerului

Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care intră în România trebuie să completeze formularul digital de localizare a pasagerului – Passenger Locator Form (PLF), care poate fi accesat la următorul link: https://plf.gov.ro.

Potrivit OUG nr. 129, formularul digital PLF este un document obligatoriu pentru accesul pe teritoriul României în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 3.4]
Exit mobile version