in

Confindustria la Bucureşti: “Oferim locuri de munca la 800 000 romani”

Confindustria la Bucureşti: “Pentru Italia, România e o ţară specială”

Societatile italiene ofera locuri de munca pentru 800 000 de romani, 10% din populatia lucratoare activa, si contribuie cu 5% din PIB-ul Romaniei. In plina criza, bilantul comercial dintre Romania si Italia a crescut cu 16% in 2010, pana la 6,4 miliarde de Euro. Italia si Romania au o relatie speciala: comparativ, schimburile dintre Italia si India, care are peste un miliard de locuitori, sunt de doar 5 miliarde de euro”, a declarat joi Luca Serena, presedintele asociatiei investitorilor italieni Confindustria Romania, noul nume al asociatiei Unimpresa Romania, citat de Hotnews.ro.

Serena a mai precizat: “Pentru Italia, Romania este o tara speciala: 29 000 de firme italiene activeaza in Romania. Chiar daca spunem ca jumatate din aceste firme sunt inactive, tot ramanem cu un numar foarte important”.

România trebuie să facă, în continuare, eforturi pentru a asigura un cadru legislativ care să încurajeze investiţiile străine, existând o competiţie între ţările din Europa de Est pentru a atrage capital: “Cu siguranta este o tara atractiva, asta o demonstreaza numarul mare de investitii straine care se fac in continuare in Romania. Trebuie sa tinem cont ca in prezent concurenta nu este numai intre companii, ci si intre state. Romania trebuie sa incerce sa scoata pachete legislative astfel incat sa fie atragatoare si competitiva pentru antreprenorii din alte state.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Valentino” Popa, “chirurgul asfaltului”

Maroni semnează restricţiile pentru români