in

Maroni semnează restricţiile pentru români

ROMA -4 februarie 2011- Italia a confirmat, pe 31 ianuarie, prelungirea regimului tranzitoriu pentru cetăţenii români şi bulgari privind accesul liber pe piaţa muncii în Peninsulă.

Astfel, Roberto Maroni a semnat, împreună cu ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Sacconi, circulara cu nr. 707/ 31 ianuarie 2011, prin care Italia menţine restricţiile faţă de cetăţenii neocomunitari care doresc să se angajeze în Italia, în anumite domenii de activitate.

Restricţiile vor fi menţinute până la 31 decembrie 2011, se arată în textul emanat de cele două ministere.

Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, Italia a liberalizat parţial accesul pe piaţa muncii pentru lucrătorii români subordonaţi, pentru anumite sectoare de activitate şi profesii (agricol şi turistico – hotelier; activitate domestică şi de asistenţă acordată persoanelor; construcţii; mecanic; personal de conducere şi personal cu înaltă calificare).

Angajarea în celelalte domenii a fost condiţionată de parcurgerea unei proceduri simplificate, respectiv obţinerea în prealabil de către angajator a unei autorizări pentru angajare de la Ghişeul Unic pentru Imigrare (Sportello Unico). Acest regim a fost reconfirmat de Italia, până acum, în fiecare an.

M.C.

Citeste si:

E oficial, restrictii si in 2011!

Restrictii in 2011

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Confindustria la Bucureşti: “Oferim locuri de munca la 800 000 romani”

Lavinia Năstase: „Eu ştiu cum se fraudează”