in

Copiii unei familii de „traci” din Timiş, luaţi cu scandal în grija statului. Tatăl copiilor s-a baricadat cu ei în casă

Doi soți din Timiș care spun că sunt traci și își trăiau viața potrivit obiceiurilor poporului antic, și-au pierdut copiii, aceștia fiind luați în plasament de către stat ca urmare a unei sentințe judecătorești.

Protecția Copilului a intervenit în urma numeroaselor sesizări venite de la vecinii care spuneau că cei doi copii ai cuplului nu erau îngrijiți și erau puși să doarmă într-un cort, deși era foarte frig.

Joi, angajații de la Protecția Copilului s-au dus în localitatea de lângă Lugoj pentru a lua copiii, însă operațiunea s-a transformat într-un circ incredibil, fiind necesară intervenția jandarmilor.
Cei de la Direcția pentru Protecția Copilului au prezentat mai întâi părinților decizia hotărârea judecătorească prin care cei mici erau luați din îngrijirea lor. Tatăl copiilor nici nu a vrut să audă de acest lucru și a început să îi amenințe pe jandarmi, după care s-a baricadat în casă alături de cei mici.

Forțele de ordine au spart o ușa, au intrat în casă și au folosit și spray-uri lacrimogene pentru a-l liniști, potrivit lugojinfo.ro.

Până la urmă, după o intervenție care a durat mai bine de două ore, copiii au fost preluați de autorități, iar în continuare vor ajunge, cel mai probabil, în grija unor asistenți maternali.

Anul trecut au vrut să treacă de granița prezentând „pașapoarte de traci”


Cei doi soți au mai fost în atenția autorităților și anul trecut, când s-au întors în țară. Ajunși la punctul de frontieră Nădlac 2, le-au spus polițiștilor din Ungaria că sunt traci și că se întorc în țara în care s-au născut, refuzând să prezinte documentele.

După ce s-au baricadat împreună cu cei trei copii în mașina pe care au scris „TRACIA”, polițiștii de frontieră din Ungaria au apelat la ajutorul colegilor români. Aceștia au reușit să deschidă autoturismul și l-au imobilizat pe bărbatul de 35 de ani.

După ce au verificat bazele de date, polițiștii au descoperit că cele cinci persoane se întorceau din Danemarca, iar în documentele din România figurau cu domiciliul în județul Timiș.
Cei cinci au fost reținuți pentru 24 de ore de autoritățile maghiare pentru verificări suplimentare deoarece nu au putut prezenta nici un document de identitate al lor sau al mașinii, adulții arătând doar niște hărții fără valoare care nu pot înlocui documentele de identitate valabile. Într-un final au ajuns în România.

La finalul anului trecut, bebelușul de numai câteva luni al familiei a murit la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara, după ce a fost preluat cu elicopterul de la Făget. Polițiștii au deschis o anchetă atunci pentru a stabili cauzele morții copilașului. Oamenii legii suspectau că micuțul era bolnav de câteva zile și părinții au refuzat să ceară ajutorul medicilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Calabria, pensionar ucis și aruncat în mare, român condamnat la 25 de ani, sentință confirmată

Noi detalii în cazul românului acuzat că ar fi ucis un fost mafiot, avocații susțin că e nevinovat