in

Coronavirusul lovește în politică. Parlamentar PNL infectat, Ludovic Orban și toți liderii partidului au fost izolați

Senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus după ce a participat la o reuniune internațională.

Premierul Ludovic Orban a precizat că în urma diagnosticării senatorului liberal, care a participat la sedința conducerii PNL, toți liderii partidului se vor izola la domiciliu. Orban a anunțat că se va izola la Vila Lac 1.

Senatorul Vergil Chițac, infectat cu coronavirus

Luni, Vergil Chițac a participat la o sedinta centrala PNL in Parlament, sedinta la care au participat toti liderii PNL, miniștri, inclusiv premierul Ludovic Orban.

„ Avand in vedere ca senatorul a particpat la reuniunea BPN toti membrii BPN se vor izola la domiciliu. Toti senatorii au obligatia se se izoleze, nu asteptam ancheta epidemiologica. Am solicitat ministrului sanatatii sa creeze rapid un mecanism de derulare a anchetelor epidemiologice pentru toti colegii. Toti colegii prezenti azi si ministri prezenti li se vor prevala probe sa fie diagnosticati. Eu ma voi izola la Vila Lac 1”, a anunțat Orban.

Premierul a anunțat că nu mai merge la consultările de la Palatul Cotroceni, ce urmau să aibă loc astăzi, după ce a decis să se autoizoleze la Vila Lac.

„Cum sa merg la consultări? Ar insemna sa expun presedintele (…) În timpul ședinței de BEX mi-a transmis această informație, l-am sunat pe președinte, normal, cum se face în astfel de situație”, a spus Ludovic Orban. Consultările urmau să aibă loc astăzi.

Dar miercuri, după ce a stat alături de senatorul liberal infectat, Orban l-a întâlnit pe Iohannis și pe alți oficiali importanți ai statului, între care Mugur Isărescu. „Am avut întâlnirea, dar nu am mai dat mâna. Am avut constituirea grupului de lucru pentru măsurile economice”, a mai spus Orban.

Președintele Klaus Iohannis a participat miercuri la ședința Grupului de Lucru Interinstituțional pentru evaluarea impactului economic, financiar și bugetar asupra României generat de efectele COVID-19, la Palatul Victoria.

Au stat în aceeași sală, potrivit stiripesurse.ro:

-Premierul Ludovic Orban

– Președintele Klaus Iohannis

– Șeful Cancelariei Premierului, Ionel Dancă

– Vicepremierul Raluca Turcan

– Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu

– Ministrul Economiei, Virgil Popescu

– Ministrul Transporturilor, Lucian Bode

– Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

– Lideri din Autoritatea de Supraveghere Financiară, Comisia Națională de Strategie și Prognoză, Institutul Național de Statistică, Institutul de Economie Mondială și Consiliul Concurenței.

– Din partea mediului de afaceri: Asociația Națioanlă a Exportatorilor și Importatorilor, Camera de Comerț și Industrie a României, Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Coaliția pentru Dezvoltarea României și Asociația Română a Băncilor”

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Primar din România, misiune de salvare: «Avem 70 de români scoși în stradă în Italia. Trimit autocare după ei»

Moarte ciudată a unui român în Sicilia. A fost găsit inconștient pe podea, „lovit de o stare de rău fulminantă”