in

Primar din România, misiune de salvare: «Avem 70 de români scoși în stradă în Italia. Trimit autocare după ei»

Primarul comunei Borșa, județul Maramureș, Sorin Timiș, vrea să trimită două autocare după zeci de localnici care sunt blocați în Italia, după ce hotelurile la care lucrau s-au închis: „I-au scos pe români în stradă. Vreau să trimit două autocare după ei, dar nu știu dacă pot tranzita Ungaria”.

Sorin Timiș a făcut, vineri, un apel la autoritățile române, la MAE și MAI, să intervină pentru repatrierea locuitorilor din Borșa și să nu îi abandoneze, conform Mediafax.

Avem peste 70 de borșeni, care erau angajați în Italia în zona Trento, ca și sezonieri în stațiunile de schi și care nu se pot întoarce acasă. Hotelurile s-au închis și i-au scos pe români afară, în stradă. Vreau să trimit două autocare după ei, dar nu știu dacă pot tranzita Ungaria și am avea nevoie de un acord din partea statului maghiar după ce declararea stării de urgență. Fac un apel la autoritățile române, la MAE și la MAI, să intervină pentru repatrierea locuitorilor din Borșa și să nu îi abandoneze. Să găsim soluții și să-i aducem acasă pentru că și ei sunt cetățeni români, și ei sunt ai noștri”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Timiș.

Edilul spune că pentru tranzitarea de către autocare a statelor non-UE, cum este Serbia, este nevoie de documente speciale, în cazul în care s-ar alege o rută alternativă din Italia, prin Slovenia, Croația și Serbia, de aceea cea mai bună variantă ar fi Austria – Ungaria.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coronavirus Italia, peste 1.000 de morți și 15.000 de cazuri. „Este nevoie de donatori de sânge”. S-ar putea ajunge la 1 milion de morți în Italia

Coronavirusul lovește în politică. Parlamentar PNL infectat, Ludovic Orban și toți liderii partidului au fost izolați