Menu
in

CTP: Protestele, urmare a unor ani de acumulări, frustări şi enervare

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre protestele din ultimele zile şi despre posibilele urmări ale acestora.

„Atâta vreme cât manifestaţiile sunt paşnice, oricât de dure ar fi lozincile scandate, protestele sunt în spiritul democraţiei, sunt utile poporului”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

„Acestea atrag atenţia guvernanţilor că nu pot merge la infinit cu persiflarea, cu prostirea pe faţă, cu ignorarea oamenilor în procesul de reformă, pe care îl fac încercând să conducă poporul ca pe o turmă, fără nicio încercare de colaborare cu el, probabil îi consideră prea prost”.

Jurnalistul de la „Gândul” pecizează că aceste proteste sunt urmarea unor luni şi ani de zile de „acumulări, frustări şi enervare”.

Nu contează foarte mult cine ar veni la putere, acum oamenii sunt interesaţi să plece preşedintele Traian Băsescu, explică Cristian Tudor Popescu. Mai jos vă prezentăm editorialul lui Cristian Tudor Popescu din cotidianul „Gândul”.

Dincolo de punctul fără întoarcere

De ce-mi era frică, s-a întâmplat. Profesioniştii bolovanilor şi sticlelor incendiare, pitecantropii, s-au dezlănţuit în Piaţa Universităţii, fără nicio legătură cu manifestanţii paşnici care îşi strigau revendicările. Aceste animale trebuie izolate şi arestate de forţele de ordine fără ezitare. Dar dicolo de această violenţă oarbă şi dezgustătoare, miile de oameni care demonstrează paşnic în marile oraşe ale ţării arată limpede faptul că punctul fără întoarcere a fost depăşit.

Eu, unul, nu-mi mai pot imagina o Românie condusă în continuare de Băsescu, Boc, Udrea et comp.

Pentru fiecare om rănit sau, doamne fereşte, mort, fie manifestant, fie jandarm, fie jurnalist, Băsescu şi ai lui sunt răspunzători şi mai devreme sau mai târziu vor plăti.

Fiecare oră în care Băsescu şi Boc tac ascunşi cască şi mai mult prăpastia dintre autorităţile statului şi popor.

Nu ştiu dacă politizarea demonstraţiilor prin îndemnul lui Crin Antonescu către membri USL de a se alătura paşnic demonstranţilor va face bine sau rău, dar dacă PDL şi UDMR, delimitându-se de sceleratul iresponsabil T. Băsescu, nu acceptă cât mai rapid organizarea de alegeri anticipate se vor face vinovaţi în faţa Istoriei de crimă împotriva poporului român. (sursa: gandul.ro)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version