in

Cum a rămas fără casă criminalul de la Onești. Executorul care l-a evacuat este condamnat pentru corupţie

Potrivit autorităților judiciare din Bacău, Gheorghe Moroșan, autorul dublei crime de la Onești, a formulat două plângeri penale, după ce familia sa a fost executată silit și evacuată din apartament.

Niciunul dintre dosare nu a fost însă trimis în judecată. Executorul judecătoresc Alexandru Tabarcea, reclamat de Moroșan pentru abuzuri, a fost condamnat în 2017 pentru fapte de corupție în dosarul privind devalizarea Rafo Dărmănești.

„Familia mea a fost amenințată cu armă de foc. Dacă nu se lămurește această situație, cu armă de foc, voi face și eu dreptate! Să nu vă fie de glumă, nu glumesc! Iar dacă vreți, luați măsuri, iar dacă nu, o să vă lămuresc, o să luați mai târziu”, amenința Gheorghe Moroșan în înregistrarea distribuită pe Facebook în 2018. 

Iar amenințările avea să le pună în practică pe 1 martie, nu cu o armă de foc, ci cu un cuțit cu o lamă de 40 de centimetri. Doi muncitori care nu aveau nicio legătură cu litigiul lui Moroșan au murit în urma loviturilor bărbatului care căuta răzbunare. Având în vedere afirmațiile lui Gheorghe Moroșan, în legătură cu plângerile penale înaintate de-a lungul anilor, în care sesiza presupuse fapte de abuz, Libertatea a contactat Parchetul de pe lângă Judecătoria Onești (PJ), Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, respectiv pe cel de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

Soția lui Moroșanu datoare la Chimcomplex

Ziarul de Bacău a prezentat în anul 2003 povestea tonelor de titan dispărute în perioada în care Aurelia Moroșan, soția criminalului de la Onești, era gestionară. Condamnată să plătească paguba de 8,3 milioane de lei, judecătorii au pus sechestru pe apartamentul familiei, urmat de executare silită. 

„Totul a plecat de la magaziile A05 ale Depozitului Central, unde Aurelea Morosan a fost gestionara si care, asa cum sustine, a fost pradata de trei ori. Comisia de inventariere a bunurilor gestionate a ajuns la concluzia ca de acolo au disparut nu mai putin de 7.606 kilograme bare de titan, robineti, corpuri de ventile, bare de otel si inox, tevi si alte materiale. O cantitate impresionanta de produse care nu puteau fi sustrase decit in mod organizat, mai ales ca titanul este considerat material strategic si este folosit si in fabricarea de armament”, scria publicaţia.

Reprezentanții companiei Chimcomplex Borzești au comunicat că apartamentul în cauză a devenit proprietatea companiei în urmă cu 12 ani, în 2009, „ca urmare a unei sentințe judecătorești”, anterior având statut de „locuință personală”.

Gheorghe Moroșan nu a fost angajat la Chimcomplex, precizează reprezentanții companiei. Soția acestuia, Aurelia Moroșan, a fost angajata Chimcomplex până în anul 2003.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român arestat la Roma, a urmărit un grup de adolescenți cu o bâtă de fier, unul dintre ei a făcut infarct de frică și a murit

Sclavie la o fermă din Orvieto: români exploatați, ținuți fără încălzire, printre excrementele șobolanilor și într-o stare generală de degradare