in

Diaspora se va putea vaccina în aeroporturi și vămi cu serul de la Johnson&Johnson. Este necesară o singură doză

Autoritățile române au anunţat marţi seara că țara noastră a depășit 4 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. „Astăzi, la ora 17.30, am depășit pragul de 4.000.000 de persoane vaccinate în cadrul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Până astăzi, în România au fost administrate peste 6.939.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Împreună învingem pandemia!”, se arată în mesajul autorităților.

Totodată, coordonatorul vaccinării în România, Valeriu Gheorghiță, a spus că vor fi disponibile mai multe centre de vaccinare în aeroporturi și vămi.

Românii care vin în țară din străinătate se vor putea imuniza cu serul de la Johnson&Johnson.

„Serul de la Johnson&Johnson are o singură doza, platforma în acest moment este optimizată să aloce doza de rapel . Vor fi mai multe centre operaționalizate în zonele de frontieră, aeroporturi, mai ales care au zboruri internaționale și puncte terestre, Nădlac – Satu Mare – Borșa, pentru a avea posibilitatea în mod deosebit pentru cetățenii români din Diaspora care revin în țară să se poată vaccina, majoritatea din centre vor avea Johnson and Johnson care nu are nevoie de rapel. Strategia noastră este de a distribuit vaccinuri acolo unde este cel mai mare număr de persoane și unde există doritori, a declarat Gheorghiţă.

El a mai precizat că în câteva zile va fi făcută o modificare în platformă pentru programarea cu vaccinul Johnson & Johnson. 

“Un alt lucru care va fi probabil deja gata până la finalul acestei săptămâni cel târziu la începutul săptămânii viitoare posibilitatea de programare în platformă în centrele de vaccinare care vor avea vaccin de la Johnson & Johnson. Ştim că schema de vaccinare este pentru o singură doză, platforma în momentul de faţă fiind optimizată să aloce doza de rapel aşa încât trebuie făcute aceste modificări din punct de vedere tehnic”, a mai transmis Valeriu Gheorghiţă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Afacere de succes după 15 ani de muncă în Italia, Marcel şi Marcela s-au apucat de crescut capre: ”Testăm pe propria piele avantajele şi dezavantajele vieţii la ţară”

Român condamnat în Italia, fără ca acesta să știe, arestat în România după opt ani: ”Cazul lui Marian este de noaptea minții”