in

Dispare carnea de porc produsă în România. „Intrăm în faliment”

Carnea de porc produsă în România riscă să dispară: Fermierii nu mai fac față creșterii tarifelor la energie.

Producătorii de carne de porc şi pasăre din producţia internă spun că sunt în pragul falimentului.

Carnea de porc produsă în România riscă să dispară

”Asociaţia Forţa Fermierilor trage un semnal de alarmă cu privire la impactul pe care creşterile imense de tarife, operate de distribuitorii de gaze naturale şi de energie electrică, le au asupra sectorului agroalimentar din România.

Membrii Departamentului de Zootehnie din cadrul Asociaţiei Forţa Fermierilor, aparţinând sectorului de creştere porc şi pasăre, sunt revoltaţi de notificările de majorări de tarife la gaze şi curent, pe care încep să le primească.

În numeroase cazuri, costul cu gazele naturale şi electricitatea, pentru luna ianuarie 2022, se preconizează a fi de 6-7 ori mai mare decât în cazul lunii decembrie 2021, la un consum similar”, arată asociaţia într-un comunicat.

Să aducem toată mâncarea de afară?

În procesul de producţie, gazele naturale sunt esenţiale pentru unităţile din sectorul zootehnic, fiind necesară ventilarea spaţiului şi menţinerea unei temperaturi constante pentru purcei şi pui.

„Situaţia a ajuns inadmisibilă. Chiar vrem să nu mai avem zootehnie în România? Să aducem toată mâncarea de afară?

Cu o creştere de costuri de 6-7 ori la electricitate şi gaze, producătorii din zootehnie vor intra în faliment în şase luni.

Va fi un dezastru

Vom avea diminuări de producţie chiar din februarie, când vor începe să vină la plată facturile majorate din ianuarie. Va fi un dezastru.

Serios, chiar nu se gândeşte nimeni cum îşi poate continua activitatea un sector esenţial pentru securitatea alimentară a României cu creşteri de costuri pe o zonă esenţială de 6-7 ori?

Solicităm Guvernului României să vină cu soluţii pentru a mai putea vorbi de supravieţuirea sectorului de porc şi pasăre în România.

Românii contribuie cu 15 MILIARDE de euro la PIB-ul Italiei

„Companiilor de utilități să le fie rușine”

Iar companiilor de utilităţi, care efectiv îşi bat joc de antreprenorii români din zootehnie şi industria alimentară, le transmit doar atât:

Să vă fie ruşine pentru inconştienţa de a pune în pericol producţia de carne în România! Sunteţi nişte asasini economici, asta sunteţi!

Nu există nicio justificare economică pentru majorarea de tarif pentru un produs sau serviciu furnizat de 6-7 ori de la o lună la alta.

Pur şi simplu nu există, mai lăsaţi-ne cu abureala!”, a spus Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei Forţa Fermierilor.

Carne puţină şi scumpă, de Paşti. Mieii româneşti iau calea ţărilor arabe: «E mai convenabil»

Doar 25% se mai produce în România

Membrii Departamentului de Zootehnie din cadrul Asociaţiei Forţa Fermierilor apreciază că, în acest moment, doar 25% din consumul de carne de porc proaspătă mai provine din producţia internă.

”Cu aceste majorări de preţ, în şase luni vom ajunge la 100% consum de carne de porc din afara ţării, am fi singurul stat din UE care nu îşi asigură nici măcar un kilogram de carne din producţia internă.

În sectorul pasăre, situaţia este diferită, dar la fel de dramatică.

Aici aveam singura zonă de producţie unde România îşi acoperea din producţia internă peste 90% din consum. În jumătate de an, această performanţă va fi istorie”, mai arată asociaţia.

Apocalipsa pentru magazinele românești din străinătate: Preparatele din carne din România, INTERZISE la export

Pe spatele consumatorului român

În condiţiile în care nu se vor găsi soluţii pentru ca producătorii români de carne de pasăre şi porc să plătească facturi rezonabile pentru consumul de gaz şi energie electrică, esenţial pentru unităţile de producţie, vom asista, în 2022, la o deficit al balanţei comerciale cu produse agroalimentare de minim 3 miliarde de euro, faţă de 2 miliarde cât se preconizează pentru 2021.

”Deficit care înseamnă că aceşti bani, în loc să rămână în ţară, să circule în economie naţională, vor ieşi din România şi vor asigura profiturile străinilor. Pe spatele consumatorului român şi cu afectarea gravă a securităţii alimentare naţionale”, mai arată asociaţia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Accident produs de un șofer italian

Accident produs de un șofer italian, în mașină erau cinci adulți și patru copii

medic amenintat cu moartea

Italia, medic renumit, care promovează vaccinul, amenințat cu moartea