in

„Acest spital este GOL”, dosar penal pentru fake-news pe Facebook

Poliţiştii din Neamţ au întocmit un dosar penal pentru răspândirea de fake news (informaţii false) după ce o persoană a afirmat, într-un live pe Facebook, că spitalul modular ATI de la Piatra-Neamţ este gol.

„Urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care o persoană prezintă informaţii cu privire la gradul de ocupare al spitalului modular din Piatra-Neamţ, Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Neamţ precizează că poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora şi fac verificări, în vederea identificării persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu, citat de Agerpres.

DEZASTRU în România. 574 de morţi într-o singură zi

Pe 14 octombrie, o femeie din Piatra-Neamţ a făcut un live pe Facebook în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ şi a afirmat că spitalul modular ATI este gol.

Femeia filmează de la distanță containerele spitalului situat în proximitatea centrului orașului, sub „Pietricica”, cum se numește dealul care este simbolul orașului. Ea spune „uite, nu e nimeni” în interiorul clinicii. Și arată doar exteriorul.

Clipul a ajuns la mii de share-uri, reacţii şi comentarii. Mai mult, acesta fusese distribuit pe un grup numit „Observator Antena 1”, tocmai pentru a da credibilitate știrii. Grupul nu aparține televiziunii. În total, peste 50.000 de români urmăriseră filmulețul.

Potrivit conducerii spitalului, în ziua respectivă erau internaţi 25 de pacienţi în stare gravă în secţia ATI.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
morti covid romania dezastru

DEZASTRU în România. 574 de morţi într-o singură zi

tulpina romaneasca

Ipoteză înfiorătoare a medicilor: A apărut tulpina românească a virusului