in

Două femei însărcinate, ucise de coronavirus. Una dintre ele ar fi putut fi salvată. «Un caz halucinant»

Două femei însărcinate și diagnosticate cu coronavirus au murit. Una avea 31 de ani, era gravidă în cinci luni și s-a stins la Spitalul din Baia Mare, iar cealaltă, în vârstă de 39 de ani, a murit în ambulanță, între Arad și Timișoara.

Femeia gravidă din Arad bolnavă de COVID-19 a decedat, joi după-amiază, după ce a intrat în stop cardio-respirator în timpul transferului de la spital din Arad la Timişoara, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) demarând o anchetă. Femeia era internată la Spitalul Județean Arad, dar joi i s-a făcut rău iar medicii au decis să o ducă, de urgență, la Timișoara.

Din păcate, pacienta a intrat în stop cardio-respirator, pe drum, între spitale. Potrivit medicilor din Timișoara care au încercat să o resusciteze îi scăzuse foarte mult nivelul de oxigen din sânge, una dintre complicațiile severe produse de această boală. Direcția de Sănătate Publică Arad a deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Femeia din Arad ar fi putut fi salvată

Managerul Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu, vorbește despre acesr caz ca fiind halucinant, considerând că atât femeia, cât și fătul puteau fi salvați, dacă o simplă intubare ar fi fost făcută la timp.

„De ce este halucinant cazul? Pentru că din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă. Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad, inițial în Secția de Chirurgie, pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme. Atunci când pacienta a început să se decompenseze, a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător. Din informațiile noastre, a fost <descoperită> în această dimineață la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește. Acest lucru este halucinant, având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de ATI”, explică managerul Spitalului Județean Timișoara, într-o postare pe Facebook.

„Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secția ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează. O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt”, mai spune managerul.
„Astfel de întâmplări sunt oripilante și de neacceptat!”, conchide Raul Pătrașcu.

Tânăra însărcinată în 5 luni, decedată la Baia Mare

Tragedie la Baia Mare acolo unde tânăra însărcinată în 5 luni și care era infectată cu coronavirus a încetat din viață. Femeia se afla în spital de aproximativ două săptămâni. Starea acesteia s-a agravat însă în ultima perioadă. Acum, tânăra a reprezentat decesul cu numărul 22 al zilei. Avea doar 31 de ani și nimeni din familia ei nu a mai fost confirmat pozitiv.

Încă de la internare, femeia a fost intubată. Domiciliată în Șomcuta Mare, femeia a fost transportată la spitalul din Baia Mare după ce s-a simțit extrem de rău. A urmat un consult de specialitate, consult în urma căruia medicii i-au pus diagnosticul de dublă pneumonie. Doctorii spun însă că a refuzat tratamentul.

A făcut lucrul acesta după ce a motivat că este însărcinată în cinci luni. Din păcate, la scurt timp, tânăra s-a simțit și mai rău. Apoi, medicii au luat decizia să-i facă testul pentru COVID-19. Acesta a ieșit pozitiv și tânăra a fost transferată la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) – Suport COVID.

Aici a ajuns la intubare. În ciuda intervenției, tratamentul pentru coronavirus nu a dat rezultatele dorite și doctorii au fost nevoiți să încerce și altceva.
S-a făcut apel la donatori de plasmă dintre persoanele care au fost deja infectate și s-au vindecat. Și după ce s-a luat această decizie, totul s-a dovedit a fi în zadar.Conform primelor informații, aceasta s-ar fi infectat la o întâlnire religioasă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Agricultorii italieni cer ”carantina activă” pentru muncitori, alarmă dată după închiderea granițelor cu România și Bulgaria

Violeta Alexandru: «Pentru pensie în sistemul public din Italia, minim 20 ani de muncă contributivă»